• Ναυτιλία

    Ο Πέτρος Σιακότος στο δ.σ. της Okeanis Eco Tankers

    Ο Πέτρος Σιακότος στο δ.σ. της Okeanis Eco Tankers


    Η Okeanis Eco Tankers Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πέτρος Σιακότος εξελέγη νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου και διαδέχεται τον εκλιπόντα διευθυντή Γιώργο Αρώνη.

    Ο Πέτρος Σιακότος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη διεθνή τραπεζική αγορά, διαδοχικά με τις Salomon Brothers, HSBC, Credit Suisse και ως Διευθύνων Σύμβουλος στην UBS Ρωσίας. Διετέλεσε σύμβουλος στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας σε βασικές ιδιωτικοποιήσεις και έχει βοηθήσει εταιρικούς πελάτες με πολυάριθμα μετοχικά κεφάλαια και άντληση χρέους και στρατηγικές συναλλαγές. Στη συνέχεια διετέλεσε Senior Advisor της EBRD για την ελληνική αγορά μέχρι το 2018. Σήμερα είναι διευθυντής στη NUR MINOS, μια εταιρεία που αναπτύσσει έργα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και συμμετέχει σε πολλές πρωτοβουλίες ενεργειακής απόδοσης. Ο κ. Σιακότος έχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Yale και MBA από το Anderson School of Management στο UCLA.

    Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι εξής:

    Ιωάννης Αλαφούζος

    Ο Ιωάννης Αλαφούζος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Okeanis Eco Tankers. Ο Ι. Αλαφούζος ξεκίνησε την καριέρα του στη ναυτιλία το 1981 και έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε όλους τους τομείς του κλάδου. Ο Ι. Αλαφούζος ίδρυσε της Kyklades Maritime Corporation. Ο Ι. Αλαφούζος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Ιστορία των Οικονομικών Επιστημών. Διετέλεσε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ABS την περίοδο 2005-2009, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ionian και της Λαϊκής Τράπεζας τη δεκαετία του 1990 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος τη δεκαετία του 1980.

    Θάλεια Καλαφάτη

    Η Θ. Καλαφάτη εντάχθηκε στην εταιρεία των Κυκλάδων το 1992. Προηγουμένως ήταν στην Barclays Bank Plc, Piraeus Shipping Branch από το 1981 έως το 1992 ως Senior Account Manager. Έχει μεταπτυχιακό στη Στατιστική από το London School of Economics. Η Θ. Καλαφάτη είναι γεννημένη στην Κύπρο και κατοικεί στην Αθήνα από το 1980.

    Αριστείδης Αλαφούζος

    Ο Αριστείδης Αλαφούζος έχει εργαστεί στην ομάδα της Kyklades Maritime Corporation για 8 χρόνια και ασχολείται με ναυλώσεις και S&P. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και είναι κάτοχος MSc στο Shipping Trade and Finance από το Cass Business School. Είναι Αντιπρόεδρος του Hellenic Mediterranean Panel της Intertanko και μέλος της Ελληνικής Επιτροπής του DNV GL.

    Χριστόφορος Παπαϊωάννου

    Ο Χριστόφορος Παπαϊωάννου εργάστηκε στο τμήμα ναυλώσεων της Kyklades Maritime Corporation για εννέα χρόνια προτού γίνει Head of Chartering στην OET Chartering Inc., θυγατρική εξ ολοκλήρου της Okeanis Eco Tankers Corp.. Κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

    Διαβάστε επίσης

    Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι το 1ο Ελληνικό Λιμάνι που υιοθετεί την τεχνολογία blockchain

    Από 4 πλοία ναυπηγούν Αγγελική Φράγκου, Πήτερ Λιβανός και Θανάσης Μαρτίνος

    Εννέα μελέτες παρουσίασαν για την πράσινη ναυτιλία και τα λιμάνια οι καθηγητές Πάλλης και Συριόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ