• Ναυτιλία

    Ο Νηογνώμονας Bureau Veritas συμμετέχει στο Maritime Battery Forum για την ασφαλή χρησιμοποίηση μπαταριών στα πλοία

    Ο Paul Delouche, Διευθυντής Στρατηγικής & Προηγμένων Υπηρεσιών στο Bureau Veritas Marine & Offshore

    Ο Paul Delouche, Διευθυντής Στρατηγικής & Προηγμένων Υπηρεσιών στο Bureau Veritas Marine & Offshore


    Ο Νηογνώμονας Bureau Veritas συμμετέχει στο Maritime Battery Forum για την ασφαλή χρησιμοποίηση μπαταριών στα πλοία

    Ο Νηογνώμονας Bureau Veritas (BV), εντάχθηκε στο Maritime Battery Forum (MBF), πού είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο που στοχεύει στην υποστήριξη της ανάπτυξης και εγκατάστασης μπαταριών στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Η συμμετοχή στο Φόρουμ θα επιτρέψει στον BV να συνεργαστεί για την ανάπτυξη ενός τυποποιημένου πλαισίου ασφαλείας για τις μπαταρίες επί πλοίων, μαζί με άλλες εταιρείες της αλυσίδας κατασκευής των μπαταριών.

    Επιπλέον, η ιδιότητα μέλους, θα δώσει στον BV την ευκαιρία να συμμετάσχει σε βασικές συνεργασίες, όπως το Battery Safety Joint Industry Project (JIP) για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της υιοθέτησης συστημάτων μπαταριών επί των πλοίων.

    Οι μπαταρίες παρουσιάζουν μοναδικές ευκαιρίες για τη ναυτιλία, καθώς η βιομηχανία διερευνά μια ποικιλία επιλογών για να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς μείωσης των εκπομπών.

    Αυτή η ταχέως εξελισσόμενη αγορά μπορεί να προσφέρει στους πλοιοκτήτες ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να επιτρέψει στα ναυπηγεία να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να ανοίξουν νέες αγορές για τους κατασκευαστές εξοπλισμού. Ωστόσο, απομένουν να αντιμετωπιστούν προκλήσεις σχετικά με τις βασικές πτυχές της ασφάλειας, του κόστους, της εγκατάστασης και του κύκλου ζωής της μπαταρίας.

    Το BV θεωρεί τις μπαταρίες και την υβριδική ηλεκτρική πρόωση ως σχετικές λύσεις απανθρακοποίησης για μια σειρά περιπτώσεων στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Ο Paul Delouche, Διευθυντής Στρατηγικής & Προηγμένων Υπηρεσιών στο Bureau Veritas Marine & Offshore, σχολίασε: «Οι μπαταρίες αποτελούν μέρος της αυξανόμενης λίστας λύσεων για την λειτουργία πλοίων με ουδέτερη εκπομπή άνθρακα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο MBF. Το να είμαστε μέλος θα επιτρέψει στην BV να επεκτείνει την εμπειρία μας σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα. Ο ρόλος μας είναι να συγκεντρώσουμε διαφορετικούς ενδιαφερόμενους φορείς και να βοηθήσουμε στην εξεύρεση λύσεων για τον κλάδο. Το Φόρουμ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση των τεχνολογιών και της ενσωμάτωσής τους στα μεγάλα πλοία».

    Το Bureau Veritas έχει δημιουργήσει Κανόνες για πλοία που λειτουργούν με μπαταρίες, οι οποίοι ενημερώνονται κάθε έξι μήνες για να αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες τεχνικές εξελίξεις και εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας.

    Το BV προσφέρει επί του παρόντος τρεις ενδείξεις για πλοία με μπαταρίες: Το BATTERY SYSTEM που καλύπτει την ασφαλή εγκατάσταση και χρήση μπαταριών, το ELECTRIC HYBRID που είναι για πλοία που χρησιμοποιούν συνδυασμό κινητήρων ντίζελ και μπαταριών και η σήμανση ELECTRIC HYBRID PREPARED είναι για πλοία που έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση μπαταριών στο μέλλον.

    Διαβάστε επίσης:

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Εκρηκτική αύξηση κερδών κατά 393% για την Capital Product Partners στο τρίτο τρίμηνο

    Seatrade Maritime Awards: Η Μελίνα Τραυλού τιμήθηκε ως παγκόσμια προσωπικότητα – Βραβείο πήρε και η Δωροθέα Ιωάννου του American Club



    ΣΧΟΛΙΑ