• Ναυτιλία

    Seatrade Maritime Awards: Η Μελίνα Τραυλού τιμήθηκε ως παγκόσμια προσωπικότητα – Βραβείο πήρε και η Δωροθέα Ιωάννου του American Club

    Seatrade Maritime Awards: Η Μελίνα Τραυλού τιμήθηκε ως παγκόσμια προσωπικότητα – Βραβείο πήρε και η Δωροθέα Ιωάννου του American Club


    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού τιμήθηκε με το βραβείο «Global Personality Award» για το 2022, από τα διεθνή βραβεία Seatrade Maritime Awards, στο πλαίσιο της 33ης απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

    Επίσης, βραβεύτηκε και η Δωροθέα Ιωάννου, Διευθύνουσα Σύμβουλος – American Club με το Diversity & Inclusion Award.

    Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο πρόεδρος της Seatrade Maritime, Chris Hayman, είπε: «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από την τελευταία φορά που μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε εδώ για το τελευταίο δείπνο των Seatrade Awards. Απόψε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε πόσο έχει αλλάξει ο κλάδος, οι εργασιακές πρακτικές από το 1989, όταν καθιερώθηκαν τα Seatrade Award».

    Στη διάρκεια της βραδιάς, ανακοινώθηκαν 15 νικητές, οι οποίοι κέρδισαν μια από τις πιο σημαντικές διακρίσεις της ναυτιλίας – ένα Seatrade Maritime Award.

    Ο Chris Morley, Group Director της Seatrade Maritime, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μας στους 15 εξαιρετικούς νικητές των φετινών Seatrade Maritime Awards, τα οποία επέστρεψαν απόψε με θεαματικό τρόπο. Κάθε χρόνο, αυτά τα Βραβεία παρέχουν την ευκαιρία να ρίξουμε φως στους ανθρώπους, τα έργα και τις καινοτομίες που οδηγούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία μπροστά και απόψε, εισαγάγαμε άλλα 15 ονόματα στο περίφημο Hall of Fame μας και δεν θα μπορούσαν να τα άξιζαν περισσότερο. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους σας!»

    Τα Seatrade Maritime Awards θα επιστρέψουν το 2023 στη Σαγκάη της Κίνας.

    Η Μελίνα Τραυλού

    Η Μελίνα Τραυλού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

    Είναι Πρόεδρος των ναυτιλιακών εταιρειών Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A., που κυριαρχεί στην Ελλάδα πάνω από τέσσερις δεκαετίες στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών οχημάτων και της Neptune Dry Management Company, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών ξηρού φορτίου.

    Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Greek National Committee του νηογνώμονα DNV-GL, του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Mutual War Risks Association (Bermuda) Limited καθώς και του Board of Trustees του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης. Επίσης, είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association και διατελεί Επίτιμος Πρόξενος του Προξενείου της Δανίας στον Πειραιά.

    Αξιακός της κώδικας η κοινωνική αλληλεγγύη. Η κοινωνική προσφορά τόσο των εταιριών της, όσο και της ιδίας είναι διαχρονική, συνεπής και αναγνωρισμένη και ξεχωρίζει στο χώρο της ναυτιλίας για τη διακεκριμένη δράση όσον αφορά στο περιβάλλον, στην κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

    Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΣYN-ENΩΣIΣ, που είναι ο «βραχίονας» κοινωνικής προσφοράς που έχει αναπτύξει η Ένωση Eλλήνων Eφοπλιστών καθώς και ιδρυτικό μέλος της Axion Hellas, που στηρίζει έμπρακτα ευάλωτες ομάδες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Συμμετείχε ενεργά και στην ίδρυση της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, Endeavor Greece.

    Η Δωροθέα Ιωάννου

    Η Δωροθέα Ιωάννου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Νέα Υόρκη από Ελληνοκύπριους γονείς. Κατέχει ανώτατο πτυχίο Νομικής από το St John’s University School of Law.

    Το 1997 μετεγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και αρχικώς απασχολήθηκε στη διδασκαλία αγγλικών. Εισήλθε στον κλάδο των ναυτασφαλίσεων μέσα από την εταιρεία Allied Insurance Brikers και ανέλαβε τα ηνία του τμήματος απαιτήσεων, με την ίδια να γίνεται γνωστή κυρίως στη διαχείριση απαιτήσεων από ναυτικά ατυχήματα. Το 2005 προσελήφθη στο γραφείο του SCB στον Πειραιά, μαζί με την ίδρυση του.

    Το 2009 ανέλαβε τη γενική διαχείριση του γραφείου. Το 2015 έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του American Club, παγκοσμίως, που αναλαμβάνει senior εκτελώντας χρέη διευθύντριας Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Ανάπτυξης. Το 2017 τιμήθηκε στο Λονδίνο με το βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία από τη Lloyd’s List.

    Διαβάστε επίσης:

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Εκρηκτική αύξηση κερδών κατά 393% για την Capital Product Partners στο τρίτο τρίμηνο

    Ο Γιώργος Οικονόμου συζητά να ναυπηγήσει 10 πλοία σε κινεζικό ναυπηγείο



    ΣΧΟΛΙΑ