• Ναυτιλία

    Ο Μάνος Κουλιγκάς νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Libra – Εκτελεστικός πρόεδρος ο Γιώργος Λογοθέτης


    Ο ναυτιλιακός όμιλος Libra, ο οποίος έχει την έδρα του, στη Νέα Υόρκη διόρισε τον Μάνο Κουλιγκά ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό του, ενώ ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Λογοθέτης, θα περιοριστεί στο ρόλο του εκτελεστικού προέδρου.

    Ο Μ. Κουλίγκας, ήταν οικονομικός διευθυντής της Lomar Shipping στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αναλάβει τα νέα καθήκοντα του στις 3 Οκτωβρίου 2022.

    «Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για τον όμιλό μας και το φυσικό επόμενο βήμα, καθώς δημιουργούμε μια εταιρική δομή που στοχεύει να υποστηρίξει τα υψηλότερα επίπεδα λειτουργικής αριστείας. Ο Μάνος είναι ένας αποδεδειγμένος ηγέτης και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που εντάσσεται στην εκτελεστική μας ομάδα ως Διευθύνων Σύμβουλος σε αυτή την περίοδο», δήλωσε ο Γ. Λογοθέτης.

    Πριν ενταχθεί στη Lomar, ο Μ. Κουλιγκάς ήταν CFO στην Odysea Carriers, αφού υπηρέτησε σε διάφορους οικονομικούς ρόλους στην Coca-Cola Hellenic Bottling Company και στην Ernst & Young.

    «Ο Όμιλος Libra επικεντρώνεται στην υπεύθυνη ανάπτυξη και τη λειτουργία εταιρειών που είναι κρίσιμες για την παγκόσμια ευημερία, την κινητικότητα και τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο Μ. Κουλιγκάς και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που μπαίνω σε αυτόν τον ρόλο».

    Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο Νικόλαος Λογοθέτης, που είναι σήμερα εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, θα αναλάβει με άμεση ισχύ έναν διευρυμένο ρόλο ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Libra.

    Διαβάστε επίσης:

    Η γκάφα των δυο υπουργών με τον εφοπλιστή Λογοθέτη, η μοναξιά του Τζώρτζη στο MALKONIS (αποκλειστική φωτό), τα σκουπίδια της Μυκόνου, οι δύο εξαγορές και το ομολογιακό της Prodea

    Lamda Development: Αύξηση 59% στα EBITDA των εμπορικών κέντρων στο πρώτο τρίμηνο – Στα 7,7 εκ. ευρώ οι καθαρές ζημιές



    ΣΧΟΛΙΑ