• Ναυτιλία

    O κολοσσός Viasat συγχωνεύεται με τον Inmarsat – Νέα δεδομένα στη ναυτιλιακή επικοινωνία


    Ο αμερικανικός όμιλος δορυφορικών επικοινωνιών Viasat, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που έγινε ταυτόχρονα στην Καλιφόρνια και στο Λονδίνο θα αγοράσει με τη διαδικασία της συγχώνευσης την βρετανική εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών Inmarsat έναντι 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Αναλυτικότερα, η Viasat θα πληρώσει 850 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και θα αναλάβει το χρέος που ανέρχεται σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Η Viasat υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της ότι η νέα εταιρεία που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα έσοδά της κατά περίπου 15%.

    Υπενθυμίζεται ότι ο INMARSAT είναι διεθνής οργανισμός με έδρα το Λονδίνο, και ως σκοπό έχει την παροχή παγκόσμιων δορυφορικών επικοινωνιών στον τομέα της Ναυτιλίας. Ιδρύθηκε το 1979 και χρηματοδότες του είναι 86 κράτη – μέλη μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

    Η Viasat Inc., που είναι εισηγμένη στο NASDAQ ( VSAT), είναι μια παγκόσμια εταιρεία επικοινωνιών, και η Inmarsat, είναι κορυφαίος πάροχος παγκόσμιων υπηρεσιών κινητών δορυφορικών ναυτιλιαών επικοινωνιών, ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία βάσει της οποίας η Viasat θα εξαγοράσει την Inmarsat σε μια συναλλαγή αξίας 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελείται από 850 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, περίπου 46,36 εκατομμύρια μετοχές της κοινής μετοχής της Viasat αξίας 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και την ανάληψη της διαχείριση των 3,4 δολαρίων δισεκατομμυρίων οικονομικών υποχρεώσεων.

    Η συγχώνευση δια απορροφήσεως θα δημιουργήσει έναν κορυφαίο παγκόσμιο καινοτόμο οργανισμό στις ναυτιλιακές επικοινωνίες και όχι μόνο.

    Η νέα εταιρεία που δημιουργείται σκοπεύει να ενσωματώσει τους δορυφόρους και τα επίγεια περιουσιακά στοιχεία και των δύο εταιρειών σε ένα παγκόσμιο υβριδικό διαστημικό και επίγειο δίκτυο υψηλής δυναμικότητας, ικανό να παρέχει ανώτερες υπηρεσίες.

    Η Inmarsat έχει εξαιρετική παρουσία στο αναπτυσσόμενο δορυφορικό παγκόσμιο δίκτυο και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου σχεδιασμού.

    Η συγχωνευμένη εταιρεία θα μπορεί να προσφέρει:

    Ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο αδειών φάσματος στις ζώνες Ka-, L- και S και ένα στόλο 19 δορυφόρων σε λειτουργία με επιπλέον 10 διαστημόπλοια υπό κατασκευή και προγραμματισμένη εκτόξευση εντός των επόμενων τριών ετών.

    Ένα παγκόσμιο αποτύπωμα ζώνης Ka, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης κάλυψης, για την υποστήριξη εφαρμογών έντασης εύρους ζώνης, επαυξημένη από στοιχεία ζώνης L που υποστηρίζουν ανθεκτικότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και εξαιρετικά αξιόπιστη ζώνης και συνδεσιμότητα IoT.

    Η δυνατότητα ανάπτυξης μεγαλύτερης αξίας από το φάσμα της ζώνης L του Inmarsat και τα υπάρχοντα διαστημικά πλεονεκτήματα ενσωματώνοντας τις υπερσύγχρονες τεχνολογίες διαμόρφωσης της Viasat και τις υβριδικές δυνατότητες διαστημικής και επίγειας δικτύωσης πολλαπλών τροχιών της Viasat.

    Οι εξαιρετικά καθετοποιημένες προσφορές τεχνολογίας και υπηρεσιών της Viasat, μαζί με το εκτεταμένο σύστημα τεχνολογίας, κατασκευής και διανομής υπηρεσιών της Inmarsat.

    «Αυτός είναι ένας εξελισσόμενος συνδυασμός που προωθεί τις κοινές μας φιλοδοξίες να συνδέσουμε τον κόσμο. Ο μοναδικός συνδυασμός ομάδων, τεχνολογιών και πόρων παρέχει τα συστατικά και την κλίμακα που απαιτούνται για κερδοφόρα ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας και της παροχής καινοτόμων ευρυζωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών IoT σε νέα και υπάρχοντα ταχέως αναπτυσσόμενα τμήματα και γεωγραφικά πλάτη», δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Viasat, Mark Dankberg.

    «Το παγκόσμιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας διπλής ζώνης της Inmarsat, οι μοναδικοί πόροι της ζώνης L, οι δεξιότητες και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξαιρετικό τεχνικό και λειτουργικό δίκτυο παγκοσμίως, αποτελούν ισχυρά συμπληρώματα για τις επιχειρήσεις της Viasat. Μαζί, μπορούμε να προωθήσουμε τις ευρυζωνικές επικοινωνίες και να δημιουργήσουμε νέα υβριδικά διαστημικά και επίγεια δίκτυα που προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση, κάλυψη, ταχύτητα, αξιοπιστία και αξία για τους πελάτες.

    «Η συμμετοχή στη Viasat είναι ο σωστός συνδυασμός για την Inmarsat την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Rajeev Suri, Διευθύνων Σύμβουλος της Inmarsat. «Η Viasat είναι ένας οργανισμός καινοτομίας και η Inmarsat φέρνει μερικές ισχυρές προσθήκες: παγκόσμια εμβέλεια, ευρύ κανάλι διανομής, ισχυρή επιχειρηματική δυναμική και παρουσία».

    Ο Rick Baldridge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Viasat πρόσθεσε: «Αυτή η στρατηγική κίνηση δίνει στη Viasat την δυνατότητα να αυξήσει τον ρυθμό της καινοτομίας που οδηγεί σε νέες και καλύτερες υπηρεσίες για τους πελάτες μας, διευρύνει τις ευκαιρίες για τους υπαλλήλους μας και παρέχει τη βάση για σημαντική θετική ελεύθερη ταμειακή ροή με πιθανά οφέλη από την ανάπτυξη της ζώνης L και των υπηρεσιών IoT. Επιπλέον, θα έχουμε διευρυμένη κλίμακα και παρουσία στους τομείς της ευρυζωνικότητας και του IoT αξίας 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Είμαι ενθουσιασμένος για τις ευκαιρίες που έρχονται και ανυπομονώ να δημιουργήσω τον συνδυασμένο οργανισμό για μακροπρόθεσμη επιτυχία».

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Κούστας: Εκτόξευση κερδών και εκτιμήσεις για ισχυρή απόδοση της Danaos την επόμενη τριετία

    Η Τουρκάλα Figen Ayan νέα πρόεδρος της MedCruise – Τρεις Έλληνες στον διεθνή οργανισμό κρουαζιέρας

    ΝΑΤ: Κάτι τρέχει με τα συναλλαγματικά αποθέματα του



    ΣΧΟΛΙΑ