• Ναυτιλία

    Ο Ιωάννης Στεφάνου διευθύνων σύμβουλος της Wallem Ship Management

    Ιωάννης Στεφάνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Wallem Ship Management

    Ιωάννης Στεφάνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Wallem Ship Management


    Ο Όμιλος Wallem επίλεξε τον Ιωάννη Στεφάνου στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Wallem Ship Management, με ευθύνη για την επίβλεψη και τον στρατηγικό σχεδιασμό των δραστηριοτήτων διαχείρισης πλοίων της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

    Ο Ιωάννης Στεφάνου εντάχθηκε στη Wallem Ship Management τον Απρίλιο του 2014 για να ηγηθεί της Τεχνικής Διοίκησης, με επίκεντρο την παροχή ασφαλών, αξιόπιστων και οικονομικών λειτουργιών και τεχνικών υπηρεσιών πλοίων. Συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη και στην εκτέλεση της εταιρικής στρατηγικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις νέες σειρές προϊόντων και στην υιοθέτηση αναδυόμενων τεχνολογιών προς όφελος της αποτελεσματικότητας του στόλου και των υπηρεσιών πελατών.

    Ο John-Kaare Aune, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wallem, σχολίασε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τον Ιωάννη Στεφάνου ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Wallem Ship Management. Έχει κερδίσει τον σεβασμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας και θα φέρει με τον ρόλο του ένα ευρύ φάσμα τεχνικής, επιχειρησιακής και εμπορικής εμπειρίας και γνώσης. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Ιωάννης Στεφάνου θα συνεχίσει να ενισχύει τον Όμιλο Wallem ως τον προτιμώμενο πάροχο ναυτιλιακών λύσεων για τους συνεργάτες μας και να προωθήσει την αξία σε όλους τους τομείς».

    Τέλος, ο Ιωάννης Στεφάνου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που διορίστηκα Διευθύνων Σύμβουλος της Wallem Ship Management, ειδικά σε μια τόσο συναρπαστική στιγμή για την εταιρεία. Η Wallem δικαίως είναι περήφανη για την κληρονομιά της ως η πρώτη εταιρεία διαχείρισης πλοίων στον κόσμο. Θα επιδιώξω να διατηρήσω το πελατοκεντρικό μοντέλο διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στο ευρύ φάσμα των πελατών μας και να εξοπλίσουμε την επιχείρηση για τη διαχείριση των πλοίων του μέλλοντος.»

    Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Ιωάννης Στεφάνου έχει εργαστεί για μια σειρά από γνωστές εταιρείες διαχείρισης πλοίων και σε άλλους ιδιώτες ναυτιλιακούς φορείς. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Ναυτική Τεχνολογία και στην Τεχνική Διοίκηση Επιχειρήσεων Πλοίων και είναι Μηχανικός εγγεγραμμένος στο Engineering Council UK.

    Διαβάστε επίσης:

    Από το δόγμα του Ανδρέα Μιαούλη στο δόγμα της Μαρίας Αγγελικούση

    Η ακτινογραφία του ελληνόκτητου στόλου: Έσπασε άλλο ένα ρεκόρ με 4.140 πλοία και χωρητικότητα 355.342.694 DWT

    Φυσικό αέριο και κοινές προμήθειες σε επίπεδο ΕΕ: Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα, ποιες χώρες θα συμμετάσχουν, ποιος ο ρόλος των εταιρειών ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ