• LIFE&STYLE

    Ο εφοπλιστής στον οποίο επενδύουν Μαρτίνος, Βενιάμης, Φρέντρικσεν, το γαμήλιο πάρτι στην Ύδρα, η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου και το Christina O

    • NewsRoom

    Peter Weernink


    Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο ισχυρός άνδρας της ναυτιλιακής εταιρείας SwissMarine, Peter Weernink, και η σολίστ Μαργαρίτα Χατζηνάσιου, κόρη του σπουδαίου συνθέτη, Γιώργου Χατζηνάσιου.

    Ο εκατομμυριούχος Peter Weernink και η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου επέλεξαν την κοσμοπολίτικη Ύδρα για το γαμήλιο disco πάρτι τους.

    Κάτοικος Γενεύης, αλλά πολίτης του κόσμου, ο ιδρυτής της SwissMarine, Peter Weernink, το όνομα του οποίου φιγουράρει στη λίστα του top 10 dry bulkers του κόσμου ανάμεσα στα ονόματα των Ελλήνων εφοπλιστών Πέτρου Παππά, Σίμου Παληού και Αγγελικής Φράγκου, νοίκιασε τη μυθική θαλαμηγό Christina O του Αριστοτέλη Ωνάση για την ξεχωριστή αυτή στιγμή.

    Το «παρών» στο πριβέ πάρτι έδωσαν περίπου 70 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ήταν φίλοι του ζευγαριού – κυρίως από το εξωτερικό – καθώς και οι γονείς της νύφης, Γιώργος και Μαρία Χατζηνάσιου, τα αδέλφια της, Χρήστος και Άννα, μαζί με τον σύζυγό της, γνωστό δικηγόρο, Χριστόφορο Καπαρουνάκη. Η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, στενή φίλη της Μαργαρίτας, ήταν επίσης εκεί.

    Peter Weernink
    Ο Peter Weernink διασκεδάζει με τους φίλους του πάνω στα ντεκ της Christina O σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί

    Αμέσως μετά το τέλος των εορτασμών, το ζευγάρι έβαλε πλώρη για τον μήνα του μέλιτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ αυτή τη στιγμή χαίρονται τον έρωτά τους στη Ναμίμπια, που βρίσκεται στην Αφρική.

    Christina O
    Christina O

    Ποιος είναι ο Peter Weernink

    O Ολλανδός Peter Weernink δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Σπούδασε Industrial Engineering στο Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν και μεταξύ άλλων, κατέχει θέσεις στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων εταιρειών εκτός της ναυτιλίας, στην Ολλανδία και την Ελβετία.

    Peter Weernink
    Peter Weernink

    Το 2001 ίδρυσε τη SwissMarine που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία capes και panamax. Παρέμεινε στο τιμόνι της εταιρείας μέχρι το 2018 και κατάφερε να την ισχυροποιήσει και να την επεκτείνει αναδεικνύοντας τη σε ένα ισχυρό brand του κλάδου της ναυτιλίας.

    Peter Weernink
    Αριστερά ο Peter Weernink

    Το επόμενο βήμα του Peter Weernink ήταν η ίδρυση της Singapore Marine, τον Μάρτιο του 2019. Η εταιρεία, που εστιάζει στη μεταφορά άνθρακα και σιδηρομεταλλευμάτων, ξεκίνησε με αρχικό κεφάλαιο 105 εκατ. δολάρια κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ισχυρών ονομάτων της ναυτιλίας που επένδυσαν σε αυτήν.

    Μαργαρίτα Χατζηνάσιου και Peter Weernink
    Μαργαρίτα Χατζηνάσιου και Peter Weernink

    Στους χρηματοδότες της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η οικογένεια Μαρτίνου (Theanamaris), η Golden Ocean του μεγιστάνα Τζον Φρέντρικσεν, η οικογένεια Βενιάμη (Golden Union), ο Angus Paul της GoodBulk κ.α.

    Μαργαρίτα Χατζηνάσιου και Peter Weernink
    Μαργαρίτα Χατζηνάσιου και Peter Weernink

    Τον Σεπτέμβριο του 2019 εξαγόρασε τη SwissMarine Corporation και όλες τις θυγατρικές της, μετά από ένα δεύτερο γύρο χρηματοδότησης ύψους 149 εκατ. δολαρίων.

    Peter Weernink

    Με την κίνηση αυτή η Singapore Marine γιγαντώθηκε ελέγχοντας -μαζί με τις θυγατρικές της- ένα στόλο 150 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Στα μέλη του ΔΣ της Singapore Marine περιλαμβάνονται ο Αλέξανδρος Σαρακάκης, του ομίλου επιχειρήσεων Σαρακάκης, ο Ελευθέριος Βενιάμης, CEO της Golden Union, και ο Νικόλας Μαρτίνος, CEO της Thenamaris.

    Peter Weernink

    Ποια είναι η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου

    Δευτερότοκη κόρη του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου και της ευαισθητοποιημένης σε κοινωνικά θέματα Μαρίας Χατζηνάσιου, η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου συγκαταλέγεται στις πιο καταξιωμένες γυναίκες της γενιάς της.

    Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique και τη Schola Cantorum στο Παρίσι.

    Μαργαρίτα και Γιώργος Χατζηνάσιος
    Μαργαρίτα και Γιώργος Χατζηνάσιος

    Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στην ανακάλυψη των θεραπευτικών ιδιοτήτων της μουσικής και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την έμφυτη δημιουργικότητά του για αυτοθεραπεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαριάννα Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας και Άννα Βίσση στην παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Αρσενάκου



    ΣΧΟΛΙΑ