• Ναυτιλία

  Νταλακογιώργος: Εικόνες ντροπής και εστίες μόλυνσης στο πορθμείο της Κέρκυρας

  • NewsRoom
  Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

  Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ


  “Το τελευταίο διάστημα τα πληρώματα και οι επιβάτες που μετακινούνται με τα πορθμεία της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης είναι καθημερινά αντιμέτωποι με ένα απαράδεκτο και τριτοκοσμικό φαινόμενο. Τα σκουπίδια που συλλέγονται κατά την διάρκεια των δρομολογίων παραμένουν στα πλοία για 2, 3 και 4 ημέρες αποτελώντας μια επικίνδυνη εστία μόλυνσης”.

  Αυτά υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος και ο οποίος προσθέτει τα εξής:

  “Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εξελίσσεται εν γνώσει των λιμενικών υπηρεσιών, αλλά και των αρχών της περιφέρειας και των δήμων.

  Ως φαίνεται κανένας από αυτούς δεν έχουν έως τώρα παρέμβει για να δώσουν την απαιτούμενη λύση.

  Διευκρινίζουμε ότι έως τα περασμένα Χριστούγεννα τα σκουπίδια των πλοίων μεταφέρονταν σε ειδικούς κάδους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί στην ανακύκλωση.

  Προφανώς διαφορές και αντιθέσεις μεταξύ του οργανισμού λιμένος Ηγουμενίτσας και της αντιρρυπαντικής υπηρεσίας διαμόρφωσαν την άθλια σημερινή εικόνα. Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί με την άνοδο της θερμοκρασίας και της μεγάλης αύξησης επιβατών – οχημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα.

  Ήδη η δυσοσμία είναι αισθητή και εγκυμονεί  ο κίνδυνος στα πλοία να κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα τρωκτικά και με τον τρόπο αυτό η υγεία των Ναυτεργατών και των επιβατών να τεθεί σε κίνδυνο.

  Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΥΕΝ, της υγειονομικής υπηρεσίας, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των αρχών του λιμανιού για να δοθεί εδώ και τώρα η ενδεδειγμένη λύση”.

  Διαβάστε επίσης:

  Ο Απόντε της MSC με 700 εκατ. δολάρια επιχειρεί να αγοράσει την Gram Carriers

  Eκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των εκπαιδευτικών ενόψει του Πάσχα

  Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Χωρίς ακτοπλοϊκά πλοία την Πρωτομαγιά  ΣΧΟΛΙΑ