• Ναυτιλία

    Ο Απόντε της MSC με 700 εκατ. δολάρια επιχειρεί να αγοράσει την Gram Carriers

    Τζιανλουίτζι Απόντε

    Τζιανλουίτζι Απόντε


    Η MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε κατέθεσε προσφορά εξαγοράς για την εταιρεία της Νορβηγίας Gram Carriers που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο.

    Η προσφορά έχει ήδη την υποστήριξη των βασικών μετόχων της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των car carrier και στις θαλάσσιες μεταφορές αυτοκινήτων.

    Η Mediterranean Shipping Company προσφέρθηκε να αγοράσει την GCC για 7,6 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (700 εκατομμύρια δολάρια), που ισοδυναμεί με 263,69 κορώνες ανά μετοχή.

    Το διοικητικό συμβούλιο του GCC αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει στους μετόχους να αποδεχτούν την προσφορά.

    Ο στόχος της MSC είναι να επεκτείνει την παρουσία του ομίλου στην αγορά των μεταφορών αυτοκινήτων δια θαλάσσης, σε μια εποχή που στον κλάδο υπάρχουν αυξημένες εξαγωγές των Κινέζων κατασκευαστών.

    «Αυτή η αγορά, επισημαίνει η κοινή ανακοίνωση MSC-GCC, παρουσιάζει επιχειρηματικά στοιχεία που είναι γνωστά στον όμιλο MSC, ο οποίος διαθέτει ήδη δύο πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων, χωρητικότητας 6.700 ισοδύναμων μονάδων αυτοκινήτου (CEU) το καθένα, και μεταφέρει τακτικά στα πλοία του με εμπορευματοκιβώτια, σημαντικό όγκο αυτοκινήτων σε κοντέινερ)» και προσθέτει: «Η GCC, με τον σημερινό του στόλο με 18 ιδιόκτητων πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων και την τεχνογνωσία που διαθέτει στη διαχείριση και λειτουργία, θα έχει μεγάλη αξία για το MSC στο μέλλον. Ταυτόχρονα, η συναλλαγή θα επιτρέψει στην GCC και στους πελάτες της να επωφεληθούν από την παγκόσμια εμπειρία logistics και το αποτύπωμα της MSC».

    Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε την εισήγηση από την Abg Sundal Collier, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τιμή προσφοράς είναι δίκαιη από οικονομική άποψη.

    Διαβάστε επίσης:

    Eκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των εκπαιδευτικών ενόψει του Πάσχα

    Τελεσίγραφο συμμόρφωσης έως τις 10 Μαΐου για τα λιμάνια Χίου, Οινουσσών και Ψαρών

    Γιάννης Κάρτσωνας (Breakwave Advisors): Συνεχίζεται η πτώση των ναύλων των VLCC – Επιφυλακτικοί οι ναυλωτές



    ΣΧΟΛΙΑ