• Ναυτιλία

    Νίκος Π. Τσάκος: Νέα βράβευση για τον ιδρυτή της Tsakos Energy Navigation

    Νίκος Π Τσάκος


    Ο ιδρυτής της Tsakos Energy Navigation, Δρ. Νίκος Π. Τσάκος, τιμήθηκε με το βραβείο της Capital Link Shipping Leadership, στο πλαίσιο του 14ου Athens Capital Link Forum.

    Τον Νίκο Τσάκο προλόγισε ο Paolo d’Amico, πρόεδρος της INTERTANKO και Διευθύνων Σύμβουλος της d’Amico International Shipping SA, και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη θητεία του Νίκου Τσάκου, ως προέδρου της Intertanko την περίοδο 2014-2018, αλλά και στην συμπλήρωση τριάντα ετών από την ίδρυση και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της εταιρείας ΤΕΝ.

    Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Νίκος Τσάκος τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια η στρατηγική της εταιρείας στηρίχθηκε στην ευελιξία, στη διαφορετικότητα του στόλου και στην ποιότητα των υπηρεσιών.

    Η ΤΕΝ διαχειρίζεται σήμερα 72 δεξαμενόπλοια, LNG VLCCs, aframax, Suezmax, αλλά και πλοία μεταφοράς κοντέινερ και φορτηγά πλοία.

    Ο Νίκος Τσάκος δήλωσε ότι την εμπειρία και την γνώση την απέκτησε από τον πατέρα του καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, αλλά νιώθει ευγνωμοσύνη και εκτίμηση στον ανθρώπινο παράγοντα της εταιρείας και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, Γιώργο Σαρόγλου, Michael Jolliffe, Ευθύμιο Μητρόπουλο, Βασίλη Παπαγεωργίου, που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή την τριακονταετή περιπετειώδη Οδύσσεια στη ναυτιλία.

    Διαβάστε επίσης:

    Βαγγέλης Μαρινάκης και Τζον Φρέντρικσεν ναυπηγούν 14 πλοία VLCC αξίας 1,8 δισ. δολαρίων

    Έλληνες εφοπλιστές: Kερδοφόρες κινήσεις στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων

    Μαρινάκης, Φράγκου, Λυκιαρδόπουλος, Παππάς, Μαρτίνος: Νέα πρωτοβουλία με την Lloyd’s για πιο πράσινη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ