Ναυτιλία

Νικόλας Μαρτίνος: H νέα κίνηση της Thenamaris στην αγορά των τάνκερ

Νικόλας Μαρτίνος: H νέα κίνηση της Thenamaris στην αγορά των τάνκερ

Νικόλας Μαρτίνος


Mε ένα ακόμη τάνκερ ενίσχυσε το στόλο της η ναυτιλιακή Thenamaris του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου.

Στο εβδομαδιαίο της report η Seasure Shipbroking αναφέρει ότι η εταιρεία εξαγόρασε από την Marinsa Shipping το suezmax Densa Whale, χωρητικότητας 158,300 dwt και κατασκευής 2012.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 32 εκατ. δολαρίων, ενώ σύμφωνα με την VesselsValue η αξία του πλοίου εκτιμάται στα 31,1 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Thenamaris έχει πραγματοποιήσει αρκετές κινήσεις ανανέωσης του στόλου της τόσο στην αγορά των αγορά των τάνκερ όσο και στα φορτηγά πλοία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το ναυπηγικό της πρόγραμμα.

Η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο 103 πλοίων, εκ των οποίων 61 δεξαμενόπλοια, 20 φορτηγά πλοία, 2 containerships, 5 LNG carriers και 5 LNG carriers. Παράλληλα έχει υπό κατασκευή εννέα πλοία, εκ των οποίων τα πέντε είναι τάνκερ.

Στο τέλος του 2020, η εταιρεία διαχώρισε τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και τα containerships του στόλου της από τα τάνκερ, κάτω από ένα άλλο εταιρικό brand, την Thenamaris Conbulk.

Tα πλοία μεταφοράς LNG Και LPG διαχειρίζεται η Thenamaris LNG, η οποία ιδρύθηκε από τον όμιλο του 2011.

Τα νεότευκτα

Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, η εταιρεία έκλεισε φέτος συμφωνία με το ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας Hyundai Mipo για την κατασκευή αρχικά δύο τάνκερ MR χωρητικότητας 50,000 dwt, ενώ στη συνέχεια άσκησε option για δύο ακόμη ίδια δεξαμενόπλοια, κόστους 36 εκατ. δολαρίων έκαστο. Η παράδοση τους προγραμματίστηκε για το 2022.

Παράλληλα υπέγραψε σύμβαση με το κινέζικο ναυπηγείο Nantong Cosco KHI Ship Engineering (Nacks) για δύο νεότευκτα bulker χωρητικότητας 82,000 dwt, στην τιμή των 27 εκατ. δολαρίων το καθένα. Τα νέα φορτηγά πλοία θα παραλάβει επίσης το 2022.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ