• Ναυτιλία

    Νικόλας Γεωργίου: Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Lomar Shipping

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping Πηγή φωτογραφίας: Lomar Shipping


    O όμιλος Libra Group της οικογένειας Λογοθέτη, ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Νικόλα Γεωργίου στην θέση του CEO της ναυτιλιακής της,  Lomar Shipping.

    O κ. Γεωργίου, 47 ετών, εργάζεται στην εταιρεία από το 2010, στην θέση του COO και θα διαδέχεται τον Achim Boehme, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο μετά από ολιγόμηνη ασθένεια.Όλα τα άρθρα

    Ο Γιώργος Λογοθέτης πρόεδρος και CEO του ομίλου Libra σχολίασε: “‘Η τραγική απώλεια του Achim μας άφησε ένα τεράστιο κενό αλλά και μια τεράστια κληρονομιά, στην οποία ο Νικόλας έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο – βοηθώντας στις κινήσεις ενοποίησης και στην διαχείριση της επιχείρησης μας, σε μια απίστευτα δύσκολη περίοδο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Έχει επιδείξει αποφασιστικότητα, πυγμή και ικανότητες ηγεσίας που είναι απαραίτητες για να αναπτύξουμε την εταιρείας μας”.

    Από την πλευρά του ο Νικόλας Γεωργίου επισήμανε: “Είναι τιμή μου να ακολουθήσω τα εμπνευσμένα βήματα του Achim. Μαζί με τον CFO μας, Μάνο Κουλιγκά, κάναμε πιο αποδοτικό τον στόλο μας και επικεντρωθήκαμε κυρίως στον κλάδο εμπορευματοκιβωτίων και επί του παρόντος βλέπουμε μια πολύ θετική ανοδική πορεία στη ναυλαγορά των containerships μετά από πολλά δύσκολα χρόνια. Με έναν σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον στόλο, η Lomar βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί την επόμενη δεκαετία και μαζί με την ταλαντούχα ομάδα διαχείρισης, ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη θέση μας ως κορυφαία επιχείρηση ιδιοκτησίας και διαχείρισης πλοίων”.

    Ο κ. Γεωργίου ξεκίνησε την καριέρα του στη ναυτιλία το 1995 όταν εργάστηκε στην Golden Union Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόδωρου Βενιάμη.

    Από τη θέση του COO στην Lomar την τελευταία δεκαετία, ήταν υπεύθυνος για όλες τις καθημερινές εμπορικές, τεχνικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες της εταιρείας. Είναι Μέλος του Institute of Chartered Shipbrokers και είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το UCL στο Λονδίνο.

    H Lomar διαχειρίζεται ένα μικτό στόλο που αποτελείται κατά κύριο λόγο από containerships, ωστόσο διαθέτει και φορτηγά πλοία και τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ