• Ναυτιλία

    Νεότευκτο ρυμουλκό για την Vernicos Scafi Tugs

    Vernicos Scafi Tugs

    Vernicos Scafi Tugs


    Η εταιρεία ρυμούλκησης Vernicos Scafi Tugs and Salvage Maritime Co. η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ερυθρά Θάλασσα γνωστοποίησε την αγορά του πρώτου νεότευκτου ρυμουλκού.

    Πρόκειται για ένα Med-A2575 που θα μετονομαστεί σε Vernicos Scafi III και θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ισχυρά ενεργά ρυμουλκά στην ανατολική Μεσόγειο. Η παράδοσή του αναμένεται στην Τουρκία έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023 και θα φέρει την ελληνική σημαία.

    Θα κατασκευαστεί από τη Med Marine στο ναυπηγείο Eregli, ένα από τα πιο γνωστά ναυπηγεία στην Ευρώπη για αυτόν τον τύπο πλοίων.

    Το μοντέλο Med-2575 ανήκει στη σειρά RAmparts 2500W της Robert Allan Ltd. και είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ρυμουλκά ASD για χειρισμό σκαφών, ρυμούλκηση, άλλες γενικές εργασίες ή καθήκοντα συνοδείας.

    Με ικανότητα αιώρησης άνω των 70 τόνων, η υψηλή ιπποδύναμη και η ευελιξία του το καθιστούν ικανό να παρέχει υψηλής ποιότητας λιμενικές και υπεράκτιες υπηρεσίες ρυμούλκησης.

    Το ρυμουλκό είναι εξοπλισμένο με δύο κύριους κινητήρες MTU-16V4000M63, καθένας από τους οποίους 2.000 kW στις 1.800 σ.α.λ. και δύο προωθητήρες (Kongsberg/Rolls Royce). Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα πυρόσβεσης κατηγορίας FiFi 1, ικανό να παρέχει και υπηρεσίες ανάκτησης λαδιού.

    Ο Δημήτρης Βερνίκος, διευθυντής της Vernicos Scafi, σχολίασε: «Τέσσερα χρόνια μετά την ένωση των δυνάμεών μας με το Scafi Società di Navigazione Spa, η Vernicos Scafi συνεχίζουμε την επέκτασή της εταιρείας με την απόκτηση του πρώτου νεότευκτου ρυμουλκού στη σύγχρονη ιστορία της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών με ολοένα μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον η εταιρεία θα παραγγείλει και άλλα ρυμουλκά. Αυτή η επένδυση σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για την εταιρεία μας, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της και σίγουρα θα προσθέσει αξία στον στόλο της κοινοπραξίας Med Tugs».

    Η εταιρεία Vernicos Hulls Tugs and Salvage Maritime Co. δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή του Πειραιά, αλλά δραστηριοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου, στη Μαύρη Θάλασσα, στην Ερυθρά Θάλασσα, σε Πάτρα, Λαύριο, Μύκονο και Κατάκολο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπουργός Ναυτιλίας για δεύτερη φορά – 39ος υπουργός από τη Μεταπολίτευση

    MINOAN LINES: Από τις 29 Ιουνίου τα ημερήσια δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς

    Ο Χάρης Βαφειάς ίδρυσε την C3is Inc με δύο φορτηγά πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ