• Ναυτιλία

    Ο Χάρης Βαφειάς ίδρυσε την C3is Inc με δύο φορτηγά πλοία

    Ο εφοπλιστής, Χάρης Βαφειάς

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Ο εφοπλιστής Χάρης Ν. Βαφειάς υλοποίησε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Imperial Petroleum, για την απόσχιση της θυγατρικής εταιρείας, της C3is Inc. η οποία διαθέτει δύο πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Η Imperial Petroleum θα διατηρήσει τη μετοχική της σχέση με τη C3is μέσω των προνομιούχων μετοχών της Σειρά Α της C3is, οι οποίες διανεμήθηκαν από την Imperial Petroleum στο spin-off.

    Η ολοκλήρωση της απόσχισης, εξαρτάται από την έγκριση της εισαγωγής των κοινών μετοχών της C3is Inc, στην αγορά Nasdaq Capital Market, καθώς θα το κρίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Επισημαίνεται ότι η C3is Inc. είναι νεοσύστατη θυγατρική που θα λειτουργεί ως εταιρεία συμμετοχών για τα δύο πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πιστεύει ότι η δημιουργία μιας καθαρά ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς ξηρού φορτίου θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στην εταιρεία, όσο και στους μετόχους τους.

    Η συναλλαγή θα επιτρέψει στη C3is Inc. να επικεντρωθεί αρχικά στον τομέα του ξηρού φορτίου, ενώ η Imperial Petroleum θα εξειδικευτεί σταδιακά στον τομέα των δεξαμενόπλοιων.

    Κάθε εταιρεία θα προσελκύει ανεξάρτητα νέους επενδυτές και θα παρέχει στους μετόχους την ευελιξία να προσαρμόζουν τις συμμετοχές τους ανάλογα με τους τομείς στους οποίους θέλουν να επενδύσουν, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Η ελληνόκτητη εταιρεία του Χάρη Βαφειά, Imperial Petroleum διαθέτει συνολικά δέκα πλοία, που αποτελούνται από πέντε δεξαμενόπλοια MR, ένα δεξαμενόπλοιο Aframax, δύο δεξαμενόπλοια Suezmax και δύο πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου Handysize συνολικής χωρητικότητας 744.000 dwt.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

    Εκλογές 2023: Ιστορικό ρεκόρ 47,17% σημείωσε η αποχή 



    ΣΧΟΛΙΑ