• Ναυτιλία

    Νέα παραγγελία τάνκερ από τον όμιλο Λιβανού


    Στην παραγγελία ενός ακόμη τάνκερ VLCC έχει προχωρήσει η ναυτιλιακή Sun Enterprises, συμφερόντων της οικογένειας Λιβανού. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέγραψε σχετική συμφωνία με το ιαπωνικό ναυπηγείο Japan Marine United (JMU), λίγο μετά την παραλαβή του πρώτου αδελφού πλοίου που κατασκευάστηκε εκεί.

    Στην εταιρική ιστοσελίδα της ναυτιλιακής αναφέρεται ότι έχει υπό κατασκευή δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 301,503 dwt, το οποίο είναι προγραμματισμένο να παραλάβει το 2020. Το πλοίο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το τάνκερ M/T LITA, που κατασκευάστηκε στο ίδιο ναυπηγείο και παραδόθηκε στην Sun Enterprises το 2018.

    Η παραγγελία για το νέο δεξαμενόπλοιο δόθηκε, σύμφωνα με τη VesselsValue τον περασμένο Σεπτέμβριο, δηλαδή λίγο μετά την παραλαβή του LITA, το οποίο ναυλώθηκε αμέσως από την ExxonMobil με συμβόλαια επταετούς διάρκειας και ναύλα 31.000 δολαρίων ημερησίως.

    Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2017, η εταιρεία είχε πουλήσει το χωρητικότητας 309,500-dwt τάνκερ VLCC, Meandros, κατασκευής 2000, στην επίσης ελληνική ναυτιλιακή Evalend Shipping, του εφοπλιστή Κρίτωνα Λεντούδη, έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων.

    Η Sun Enterprises διαθέτει στόλο με 15 ακόμη δεξαμενόπλοια, τρία suezmaxes, οκτώ post-panamaxes και τέσσερα MRs.

    Η S Livanos εκτός από την Sun Enterprises που ελέγχει τα δεξαμενόπλοια του ομίλου, διαθέτει και την Αlios Bulkers που διαχειρίζεται τα πλοία ξηρού φορτίου.

    ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ντ. Οικονόμου: Νέο πλοίο για το στόλο της Omicron Ship Management

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Petrofin: Πόσο μεγάλωσε ο στόλος των Ελλήνων εφοπλιστών – Τι γίνεται με τις μικρές ναυτιλιακές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Α. Χατζηγιάννης: Η νέα κίνηση στην αγορά των containerships



    ΣΧΟΛΙΑ