• Ναυτιλία

  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στις 29 Μαρτίου θα συζητηθούν οι ανακοπές για τις πληρωμές των 600 πρώην εργαζομένων

  ναυπηγεία σκαραμαγκά

  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


  Με απόφαση του Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, ορίστηκε ότι όλες μαζί οι ανακοπές για τον πίνακα κατάταξης πληρωμών των 600 πρώην εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα πρέπει να μεταφερθούν σε νέα δικάσιμο, την οποία και όρισε για τις 29 Μαρτίου 2024.

  Έτσι, ήδη εννέα ανακοπές αναβλήθηκαν για την δικάσιμο αυτή, στην ίδια ημερομηνία θα αναβληθούν και οι υπόλοιπες τέσσερις που ήταν να δικαστούν στις 26 και 29 Φεβρουαρίου.

  Επισημαίνεται ότι από το σύνολο των ανακοπών, κατά των εργαζομένων ασκήθηκε μόλις μια, από έναν πιστωτή.

  Ασκήθηκε, ωστόσο, και μία ξεχωριστή ανακοπή για τους 90 του Τροχαίου Υλικού, από έναν δεύτερο πιστωτή.

  Είχαν ασκηθεί τελικά δεκατρείς ανακοπές κατά του πίνακα κατάταξης, οι οποίες είχαν πάρει ημερομηνία εκδίκασης σε πέντε διαφορετικές δικασίμους, από 15 Φεβρουαρίου η πρώτη έως και 29 Φεβρουαρίου η τελευταία.

  Για το θέμα αυτό, το συνδικάτο «Η Τρίαινα» υποστηρίζει:

  «Η εξέλιξη της ενιαίας εκδίκασης των ανακοπών ήταν αναγκαία και αναμενόμενη, αφού εάν δεν γινόταν αυτό και η κάθε ανακοπή δικαζόταν στην αρχική της δικάσιμο, θα είχαμε τόσες δικαστικές αποφάσεις, όσες και οι δικάσιμοι. Θα είχαμε δηλαδή τουλάχιστον πέντε διαφορετικές αποφάσεις για τον ίδιο πίνακα, γεγονός που θα επέφερε πολύ μεγάλη εμπλοκή και υπέρμετρες καθυστερήσεις.

  Ευελπιστούμε ότι όλες οι ανακοπές θα συζητηθούν στις 29 Μαρτίου και να είναι σύντομος ο χρόνος των αποφάσεων.

  Όσον αφορά τα κυρίαρχα αιτήματά μας που είναι το εργασιακό μας μέλλον και η χρηματοδότηση για να πληρωθούμε τους μισθούς μας με αναδρομικότητα.

  Για το εργασιακό μας μέλλον μετά και την συνάντησή μας με την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις με πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας κ. Παπασταύρου στις οποίες κάποιες συμμετείχαμε και σύντομα ελπίζουμε να έχουμε κάτι οριστικό να σας ανακοινώσουμε. Προτάσεις καθημερινά γίνονται με στόχο την μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπείς αποδοχές.

  Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση μας σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε και από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και του Υπουργείου Εργασίας αυτή θα έρθει για ψήφιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 29 Φεβρουαρίου κατά πάσα πιθανότητα».

  Διαβάστε επίσης:

  Βράβευση του Αθανάσιου Λιάγκου (ΟΛΘ) – Σε νέα γραφεία η Ένωση Λιμένων Ελλάδος

  Evalend Shipping (Κρίτων Λεντούδης): Επενδύσεις 2,4 δισ. δολάρια

  Μιχαηλίδου: Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο  ΣΧΟΛΙΑ