• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συνάντηση με Προκοπίου ζητούν οι εργαζόμενοι – Σήμερα θα δουν την Στρατινάκη

    Γιώργος Προκοπίου

    Γιώργος Προκοπίου


    Σήμερα οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα συναντηθούν με την γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον εφοπλιστή και νέο ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου, Γιώργο Προκοπίου.

    «Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική», τόνισε με δήλωση του ο πρόεδρος της «Τρίαινας», του σωματείου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ε. Μπαλογιάννης.

    Σε ενημέρωση τους, ο πρόεδρος Ε. Μπαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας, Σ. Παπαδής, τονίζουν:

    «Συναντηθήκαμε στο Υπουργείο Άμυνας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Οικονόμου και το διευθυντή του υπουργού κ. Βαλαρη, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει να μας απαγορεύεται να μπαίνουμε στο χώρο εργασίας μας στο Ναυπηγείο και αντί για αυτό να καλούμαστε τηλεφωνικά, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων, να παρουσιαστούμε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα γίνει το συντομότερο δυνατό συνάντηση του κ. Υπουργού με τον κ. Προκοπίου, προκειμένου να συμφωνήσει ο κ. Προκοπίου για την είσοδο και εργασία στο Ναυπηγείο στο σύνολο των εργαζομένων.

    Μέχρι δε να βρεθεί αυτή η λύση ζητήσαμε όσοι εργαζόμενοι δεν πάνε στον ναύσταθμο, να μην έχουν συνέπειες στις συμβάσεις εργασίας τους και στις αποδοχές τους. Ο ίδιος ο κ. Υπουργός σε τηλεφωνική μας επικοινωνία κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει καμιά καταγγελία σύμβασης και δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στις αποδοχές και ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με το αρχηγό ΓΕΝ και τα στελέχη του για να δοθούν λύσεις σε πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

    Δυστυχώς όμως αυτή η δέσμευση δεν κράτησε ούτε μια μέρα. Σε νεότερες δηλώσεις του ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν θα γίνουν καταγγελίες συμβάσεων, εφόσον οι εργαζόμενοι εμφανιστούν για εργασία, όπου κληθούν από το ΠΝ, στο Ναυπηγείο ή στο Ναύσταθμο.

    Μετά από αυτή τη δήλωση τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν. Εμείς επιμένουμε ότι ο χώρος εργασίας μας είναι το Ναυπηγείο και ότι εκεί πρέπει να μπούμε για δουλειά. Το Υπουργείο όμως, ο Αρχηγός ΓΕΝ και το ΝΚΣ θεωρούν ότι η σύμβαση τους δίνει το δικαίωμα να μας καλέσουν είτε στο Ναυπηγείο είτε σε άλλες εγκαταστάσεις του ΠΝ. και ευθέως πλέον διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι όσοι δεν πάμε στο Ναύσταθμο, η σύμβαση εργασίας μας δεν είναι διασφαλισμένη».

    Διαβάστε επίσης:

    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης: Χρειάζεται μια ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας

    Σπύρος Πασχάλης (Πρόεδρος Ακτοπλόων): Υπάρχουν €200 εκατ. για λιμενικές υποδομές, αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη πότε και πού θα διατεθούν



    ΣΧΟΛΙΑ