• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πέφτουν οι υπογραφές στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ONEX, Fincantieri, Leonardo και ελληνικών επιχειρήσεων

    ONEX

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας


    H ONEX Elefsis Shipyards και η Fincantieri S.P.A. θα υπογράψουν την προσεχή Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 – 15:30 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συμφωνία συνεργασίας (ΜοU) μεταξύ των Ιταλικών Εταιρειών Fincantieri S.P.A και Leonardo, με Ελληνικές Αμυντικές Επιχειρήσεις.

    Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται επίσης και οι Ιταλικές εταιρείες MBDA Italy και Electronica, που μαζί με τις Fincantieri, Leonardo και ONEX αποτελούν τους κύριους πρωταγωνιστές στην κατασκευή των νέων κορβετών του ΠΝ, σε περίπτωση επιλογής της συγκεκριμένης κορβέτας από την Ελληνική Πολιτεία.

    Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν, επιβεβαιώνουν στην πράξη την υλοποίηση των επιταγών της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑBΣ) και η συνεργασία μεταξύ των Ιταλικών και Ελληνικών εταιρειών αναμένεται να είναι μακρόπνοη και να εξυπηρετήσει πληθώρα μελλοντικών προγραμμάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΛΘ: Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023

    Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας: Προς επίλυση η απόδοση στην τοπική κοινωνία εκτάσεων στους λιμένες Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας

    Ο Νικόλας και η Όλγα Μπορνόζη με τα συνέδρια της Capital Link ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο την ελληνική ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ