• Ναυτιλία

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Κέρδη 18,5 εκατ. δολαρίων

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής


    Έσοδα και κέρδη για την Euroseas Ltd, του Αριστείδη Πίττα μέσα στο 2024. Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, είχε συνολικά καθαρά έσοδα 46,7 εκατ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ήταν 20 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα για την περίοδο ήταν 18,5 εκατομμύρια δολάρια ή 2,67 ανά μετοχή.

    Το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 24,6 εκατομμύρια δολάρια.

    Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 η εταιρεία κατείχε και λειτουργούσε κατά μέσο όρο 19,6 πλοία κερδίζοντας μια μέση ισοδύναμη τιμή χρονοναύλωσης 27.806 δολάρια την ημέρα.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαίο μέρισμα 0,60 δολάρια ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2024 καταβλητέο στις 19 Ιουνίου 2024.

    Η εταιρεία υπενθύμισε ότι από τις 23 Μαΐου 2024 επαναγόρασε 400.705 κοινές μετοχές.

    Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:

    «Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και έως τα μέσα Μαΐου του 2024, οι αγορές εμπορευματοκιβωτίων συνέχισαν την ανάκαμψή τους κυρίως λόγω της υψηλότερης ζήτησης για πλοία που προέκυψαν να καλύψουν μεγαλύτερες εμπορικές διαδρομές.

    Η τελευταία εξέλιξη, προέκυψε όταν οι εταιρείες τακτικών γραμμών αποφάσισαν να αποφύγουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και το Σουέζ ως αντίδραση στις επιθέσεις που δέχεται η ναυτιλία στην περιοχή. Οι ναύλοι για τα πλοία παρόμοια με τα πλοία του στόλου μας, μεταφοράς 2.800 teu αυξήθηκαν κατά περίπου 80% από την αρχή του έτους.

    Εκμεταλλευόμαστε το βελτιωμένο περιβάλλον τιμών και σύναψη ναυλώσεων για δύο από τα νέα πλοία μας και η εταιρεία επεκτάθηκε στις ναυλώσεις ορισμένων άλλων πλοίων μας, συνήθως, σε τιμές υψηλότερες από τα επίπεδα που αναμενόταν πριν από τρεις μήνες.

    Δεν είναι ξεκάθαρο για πόσο καιρό, η τεταμένη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα συνεχιστεί, και πότε τα επιτόκια θα ομαλοποιηθούν. Η αγορά μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να απορροφήσει το υψηλό επίπεδο παραδόσεων νεότευκτων από το υψηλό συνολικό βιβλίο παραγγελιών πλοίων.

    Το βιβλίο παραγγελιών εξακολουθεί να είναι υψηλό, αλλά έχει μειωθεί σε περίπου 22% ως ποσοστό του παγκόσμιου στόλου».

    Διαβάστε επίσης:

    Aegean: Στα 268,8 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α΄ τρίμηνο του 2024

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΔΕΗ, ΕΥΡΩΒ, ΚΟΥΕΣ, ΠΛΑΘ

    Αριστείδης Πίττας (Eurodry): Έσοδα 14,4 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ