• Ναυτιλία

    Ν. Τσάκος: Νέες ναυλώσεις και νέες παραγγελίες από την TEN

    Νίκος Τσάκος ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation (TEN)


    Αυξημένη δραστηριότητα εμφανίζει η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε σε συμφωνίες ναύλωσης αλλά και σε νέες παραγγελίες, επεκτείνοντας το στόλο της. 

    Συγκεκριμένα, έκλεισε συμφωνία με τη σουηδική εταιρεία Stena Bulk για τη ναύλωση του χωρητικότητας 157,000-dwt δεξαμενόπλοιου Eurovision (κατασκευής 2013).  Πηγές αναφέρουν ότι η ναύλωση θα έχει διάρκεια 18 μήνες με τα ναύλα να ανέρχονται σε 25.000 δολάρια ημερησίως. Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΝ απέκτησε το συγκεκριμένο τάνκερ με επαναγορά από κορεάτικη εταιρεία το 2012, έναντι 52 εκατ. δολαρίων.

    Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η ΤΕΝ έκλεισε συμφωνία τριετούς διάρκειας και με την Flopec του Ισημερινού, για τη ναύλωση δύο τάνκερ LR1. Πρόκειται για τα χωρητικότητας 74,000-dwt πλοία Selini και Salamina, κατασκευής 2009 και τα δύο, τα οποία ναυλώθηκαν στην τιμή των 15.000 δολαρίων ημερησίως.

    Εκτός από τις ναυλώσεις, η ναυτιλιακή του κ. Τσάκου, εμφανίζεται δραστήρια και στις νέες παραγγελίες, με τους ναυλομεσίτες να αναφέρουν ότι προχώρησε στην παραγγελία δύο τάνκερ suezmax χωρητικότητας 158,000 dwt, στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Samho, έναντι 65 εκατ. δολαρίων έκαστο.

    Ωστόσο, τα συγκεκριμένα πλοία, τα οποία θα παραδοθούν στην ΤΕΝ το 2020, θα ναυλωθούν κατευθείαν στη Chevron.

    Η ΤΕΝ διαθέτει στόλο με 64 μοντέρνα πλοία μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων, τάνκερ και LNG.

    neo energy νικος τσακος
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) “Neo Energy” της TEN είναι χωρητικότητας 147.000-cbm και κατασκευής του έτους 2007

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ευ. Πιστιόλης: Νέα συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 45,8 εκατ. δολ. από την Top Ships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Πρόγραμμα παροχής κινήτρων με μετοχές για τα στελέχη της Star Bulk Carriers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αδ. Λαιμός: Η Unisea μόλις έκανε την πιο φιλόδοξη κίνηση των τελευταίων ετών

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ