• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Πρόγραμμα παροχής κινήτρων με μετοχές για τα στελέχη της Star Bulk Carriers

    πετρος παππας

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Πρόγραμμα παροχής κινήτρων με μετοχές για τα εταιρικά στελέχη της, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά. Για το σκοπό αυτό έχουν εκδοθεί 4.000.000 μετοχές με περιορισμούς πώλησης (RSU) οι οποίες θα δοθούν με βάση την απόδοση της εταιρείας. Η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται, με βάση το κλείσιμο της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2019, στα 10,44 δολάρια.

    Οι μετοχές θα υπόκεινται στην επίτευξη συγκεκριμένης απόδοσης, που θα αφορά στην καλύτερη πορεία του στόλου της Star Bulk σε σχέση με τους δείκτες των ναύλων ξηρού φορτίου, όπως θα αποτυπώνονται στο Baltic Exchange για το 2020 και το 2021.

    Ειδικότερα, οι νέες μετοχές θα κατοχυρώνονται αν η υπεραπόδοση της εταιρείας σε σχέση με τους δείκτες ανέλθει το λιγότερο στα 120 εκατ. δολάρια και μέχρι το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η διοίκηση της Star Bulk ανακοίνωσε ότι από το 2019 ξεκινά και πάλι τη διανομή μερίσματος.

    Η ναυτιλιακή τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιεί αγορές ιδίων μετοχών, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που είχε ανακοινώσει στις 29 Νοεμβρίου 2018 και προβλέπει επαναγορές μετοχών αξίας μέχρι 50 εκατ. δολαρίων.

    Μιλένα Παππά
    Μιλένα Παππά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Λαιμός: Η Unisea μόλις έκανε την πιο φιλόδοξη κίνηση των τελευταίων ετών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν «φιλί ζωής» στα ναυπηγεία το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Μ. Τραυλού: H νέα κίνηση της Neptune στην αγορά ξηρού φορτίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ