• Ναυτιλία

    Ν. Τσάκος: Αυξημένα ναύλα στην αγορά LNG για την TEN

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής


    Την χρονική επέκταση προηγούμενης συμφωνίας ναύλωσης για ένα εκ των δύο πλοίων μεταφοράς LNG του στόλου της, ανακοίνωσε η Tsakos Energy Navigation (TEN) του εφοπλιστή Νικόλα Τσάκου.

    Η επέκταση, που ξεκινά το πρώτο τρίμηνο του 2020, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια, με minimum ένα έτος, και αναμένεται να αποφέρει στη ναυτιλιακή ακαθάριστα έσοδα ύψους 30 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα ναύλα διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα.

    Η TEN δεν αποκάλυψε το όνομα του ναυλωτή, περιγράφοντας τον ως “ένα από τα κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας”.

    Η εταιρεία διαθέτει στο στόλο της δύο πλοία μεταφοράς LNG, το χωρητικότητας 85,602 dwt Neo Energy (κατασκευής 2007) και το χωρητικότητας 93,600 dwt Maria Energy (κατασκευής 2016).

    Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο COO της TEN, Γιώργος Σαρόγλου, επισήμανε: “Είμαστε ικανοποιημένοι για την επιμήκυνση της συμφωνίας του πλοίου μεταφοράς LNG του στόλου μας από ένα σημαντικό ναυλωτή του κλάδου, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της εταιρείας μας σε αυτόν τον πολύ απαιτητικό τομέα. Ο κλάδος LNG εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει αρκετά, γεγονός που αποτυπώνεται και στην πρόσφατη παραγγελία νεότευκτου πλοίου που πραγματοποιήσαμε. Ο διαφοροποιημένος στόλος δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου, παραγώγων πετρελαίου και LNG, μας παρέχει την ευελιξία να επιλέγουμε την πιο αξιόπιστη επιχείρηση σε κάθε τομέα, εν μέσω μίας ισχυρής περιόδου για την αγορά των τάνκερ”.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΝ,  ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο συμφωνία με τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries για την κατασκευή ενός πλοίου μεταφοράς LNG χωρητικότητας 174,000 cbm, προς παράδοση στο δεύτερο μισό του 2021, με option για την κατασκευή ενός ακόμη δεξαμενόπλοιου ίδιων προδιαγραφών. Η εταιρεία, όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν, είναι πιθανό στο μέλλον να ασχοληθεί πιο ενεργά με αυτόν τον τομέα και να επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο της.



    ΣΧΟΛΙΑ