• Ναυτιλία

    N. Μουνδρέας: Διαρροή πετρελαίου από τάνκερ της NGM Energy στην Κίτρινη Θάλασσα

    • Newsroom


    Ένα τάνκερ suezmax που ελέγχεται από την ναυτιλιακή NGM Energy, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Μουνδρέα, υπέστη ζημιά μετά από σύγκρουση έξω από το κινεζικό λιμάνι Κινγκντάο την Τρίτη, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πετρέλαιο στην θάλασσα.

    Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας πιθανώς να προκάλεσε περιβαλλοντικές ζημίες έξω από τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό παραλαβής αργού πετρελαίου στην Κίνα, αναφέρει το Bloomberg.

    Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο A Symphony, χωρητικότητας  150,000-dwt και κατασκευής 2001, που μεταφέρει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, αναφέρει το reuters.

    Το πετρελαιοφόρο πουλήθηκε τον Μάιο του 2019 στους νέους ιδιοκτήτες Symphony Shipholding και NGM Energy, με βάση τα στοιχεία της Equasis.

    Γύρω του δημιουργήθηκε ζώνη αποκλεισμού 10 ναυτικών μιλίων. Η Goodwood Ship Management, με έδρα τη Σιγκαπούρη που έχει την τεχνική διαχείριση του A Symphony, δήλωσε ότι το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν αγκυροβολημένο όταν χτυπήθηκε από ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου, με το όνομα Sea Justice.

    «Το ισχυρό χτύπημα προκάλεσε ρωγμή στις δεξαμενές του πλοίου με αποτέλεσμα ποσότητα πετρελαίου να χυθεί στον ωκεανό”, ανέφερε η Goodwood σε δήλωση της στο TradeWinds.

    “Αμέσως μετά το χτύπημα, ο πλοίαρχος προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες του πετρελαίου”, σύμφωνα με την Goodwood.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η NGM Energy, πούλησε το suezmax A Symphony μαζί με το A Melody, σε αγοραστές από την Ασία, στην τιμή των 14,8 εκατ. δολαρίων έκαστο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Νίκος Μουνδρέας: Σε τροχιά αναδιάρθρωσης του στόλου της η NGM Energy

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ