• Ναυτιλία

    MSC: Παρέλαβε το 22ο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seascape και αναμένει άλλα 3

    Το MSC Seascape στη Νέα Υόρκη

    Το MSC Seascape στη Νέα Υόρκη


    Το κρουαζιερόπλοιο MSC Seascape είναι το πρόσφατο κρουαζιερόπλοιο που εντάχθηκε στον στόλο της MSC Cruises και το οποίο ναυπηγήθηκε από το ναυπηγείο της Fincantieri στο Monfalcone.

    Το κρουαζιερόπλοιο ονοματοδοτήθηκε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 3.000 άτομα.

    Η κοπή της κορδέλας έγινε από την Alexa Aponte-Vago, κόρη του ιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου του Ομίλου MSC, Gianluigi Aponte.

    Με την έναρξη λειτουργίας του MSC Seascape, ο στόλος της MSC Cruises φτάνει επίσημα τα 22 κρουαζιερόπλοια, εδραιώνοντας τη θέση της, ως την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο και ως η ταχύτερη αναπτυσσόμενη εταιρεία με αυξανόμενη παρουσία στην Καραϊβική, στη Βόρεια Αμερική και στην Άπω Ανατολή.

    Η εταιρεία αναμένει να φτάσει τα 25 πλοία μέχρι το 2025, με επιλογή για επιπλέον έξι πλοία έως το 2030.

    Η επιλογή της Νέας Υόρκης ως του νέου λιμανιού στις Ηνωμένες Πολιτείες «επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της αμερικανικής αγοράς στις αναπτυξιακές στρατηγικές της MSC Cruises και προσφέρει επίσης στους επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο μια ακόμη μεγαλύτερη επιλογή λιμανιών επιβίβασης με δρομολόγια στη Βόρεια Αμερική. Αμέσως μετά τη ονοματοδοσία, η MSC Seascape θα πλεύσει για την Καραϊβική για να ανταγωνιστεί μαζί με το αδελφό της πλοίο MSC Seashore και τα άλλα πλοία της MSC Cruises στην πιο σημαντική αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο».

    Κατασκευασμένο από τη Fincantieri στο ναυπηγείο Monfalcone, το MSC Seascape απορρόφησε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, εξασφαλίζοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Το MSC Seascape είναι το τέταρτο πλοίο που κατασκευάστηκε για την MSC από τον Fincantieri, από τα συνολικά 10 πλοία που έχουν παραγγελθεί μέχρι στιγμής στο ιταλικό ναυπηγείο, για συνολική επένδυση που ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ.

    Το MSC Seascape, που ξεκίνησε λίγες εβδομάδες μετά το MSC World Europa, το πρώτο πλοίο LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), θα ακολουθήσει τον Ιούνιο του 2023 το MSC Euribia, το δεύτερο πλοίο της εταιρείας που κινείται με LNG.

    Το MSC Seascape σε αριθμούς

    – Μήκος/Πλάτος/Ύψος: 339m/41m/76m

    – Μικτή χωρητικότητα: 170.400 τόνοι

    – Επισκέπτες: 5.632

    – Καμπίνες: 2.270

    – Πλήρωμα: 1.648

    – Μέγιστη ταχύτητα: περίπου 21 κόμβους

    Διαβάστε επίσης:

    Τζιανλουίτζι Απόντε (MSC): Πώς η περιουσία της οικογένειάς του εκτοξεύτηκε στα 100 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ