• Ναυτιλία

    Minerva Marine (Ανδρέας Μαρτίνος): Κίνηση έκπληξη στην αγορά ξηρού φορτίου

    Ανδρέας Μαρτίνος, εφοπλιστής

    Ανδρέας Μαρτίνος, εφοπλιστής


    Στην εξαγορά τριών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου προχωρά η ναυτιλιακή Minerva Marine του Ανδρέα Μαρτίνου, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

    Πρόκειται για μία κίνηση που, αν επιβεβαιωθεί, θα ενισχύσει σημαντικά το τμήμα των bulkers του στόλου της εταιρείας.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Seasure Shipbroking συνδέει την Minerva Marine με την εξαγορά τριών capesize. Πρόκειται για τα αδελφά πλοία Dong A Eos (χωρητικότητας 179.600 dwt και κατασκευής 2009), Dong A Astrea και Dong A Oknos (χωρητικότητας 179,300 dwt και κατασκευής 2010, αμφότερα), που άλλαξαν χέρια στη συνολική τιμή των 81 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, η τιμή εξαγοράς του πρώτου πλοίου ανήλθε κατά τη ναυλομεστική στα 26,3 εκατ. δολάρια και τα άλλα δύο πουλήθηκαν έναντι 27,35 εκατ. δολαρίων έκαστο.

    Αν και η ναυτιλιακή είναι κατά κύριο λόγο γνωστή για τον μεγάλο στόλο τάνκερ που διαθέτει, προχώρησε και το 2021 σε επιλεκτικές κινήσεις στην αγορά ξηρού φορτίου, όταν τα ναύλα εκτινάχθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

    Μεταξύ άλλων, εξαγόρασε το capesize Cape Providence (169,200 dwt, κατασκευής 2010, Daehan) στην τιμή των 20 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο μετονομάστηκε σε Minerva Providence.

    Η Minerva Marine ιδρύθηκε το 1996 από τον Ανδρέα Μαρτίνο και αναδείχθηκε γρήγορα σε κυρίαρχη δύναμη στον κλάδο των aframax. Διαθέτει συνολικά 27 πλοία της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ έχει επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως τα VLCC, MR και suezmax.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έλληνες εφοπλιστές: Πωλήσεις πλοίων ύψους 888 εκατ. δολαρίων – Τα super deals



    ΣΧΟΛΙΑ