• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Τα «big hits» της Ελληνίδας εφοπλίστριας – Έχει αντλήσει κεφάλαια 100 εκατ. δολ.

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις κινήσεις της η Ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου καθώς μέσα σε τρεις μήνες η ναυτιλιακή της, Navios Maritime Containers, έχει καταφέρει να αντλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες έχει προχωρήσει.

    Έτσι, η κα Φράγκου τώρα σχεδιάζει να ενισχύσει το στόλο της και εξετάζει μία ενδεχόμενη δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης για τη νέα της εταιρεία.

    Η νεοϊδρυθείσα θυγατρική του ισχυρού ομίλου Navios -που εξειδικεύεται στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων- άντλησε 50,3 εκατομμύρια δολάρια από την πρώτη πώληση μετοχών στην οποία προχώρησε, ενώ παράλληλα εισήχθη στην εξωχρηματιστηριακή αγορά του Όσλο (over-the-counter).

    Η εταιρεία μάλιστα, όπως έγραψε το mononews.gr«ξαναχτύπησε» την προηγούμενη εβδομάδα αναζητώντας άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστότητα, με την Clarksons Platou Securities να έχει το ρόλο του ανάδοχου στο νέο αυτό offering.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή της κας Φράγκου, απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους επενδυτές με σκοπό να την βοηθήσουν να χρηματοδοτήσει την εξαγορά 14 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνολικής αξίας 118 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν στη χρεοκοπημένη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Rickmers Maritime Trust.

    Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα επιπλέον χρήματα που αναζητά τώρα η Navios Containers θα διοχετευτούν για να προχωρήσει στην αγορά ακόμη πέντε containerships, αυτή τη φορά από την εισηγμένη στην Σιγκαπούρη First Ship Lease, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επένδυσης στη συγκεκριμένη ναυτιλιακή.

    Προς το παρόν, η εταιρεία που ελέγχει η κα Φράγκου αναμένεται να παραμείνει εισηγμένη στην εξωχρηματιστηριακή αγορά του Όσλο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες περαιτέρω ενίσχυσης της παρουσίας της, προκειμένου να ακολουθήσει και αυτή με τη σειρά της τις υπόλοιπες εταιρείες του ελληνικού ναυτιλιακού ομίλου (σ.σ.: Navios Holdings, Navios Partners, Navios Acquisition, Navios Midstream Partners) στην αμερικάνικη χρηματαγορά.

    Αξίζει να αναφερθεί πως η διοίκηση της Νavios Containers έχει -και με το παραπάνω- τη δυνατότητα να εστιάσει στα αναπτυξιακά της πλάνα αφού μέσω της εξωχρηματιστηριακής αγοράς του Όσλο έχει αντλήσει (μαζί με την MPC Container Ships) συνολικά 275 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο. Μια αγορά, στην οποία οι εφοπλιστές έχουν καταφέρει να προσελκύσουν πάνω από 900 εκατ. δολάρια σε κεφάλαια μέσω πώλησης μετοχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Emanuele Grimaldi: Ετοιμάζει προσφυγή στη DG Comp για το deal Hellenic Seaways & Attica Group

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην αντεπίθεση ο εφοπλιστής Κ. Λεντούδης: Ψευδείς οι κατηγορίες περί λαθρεμπορίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεύτερο καμπανάκι για τη Maersk: Προειδοποιεί με υποβάθμιση και ο Moody’s



    ΣΧΟΛΙΑ