• Ναυτιλία

    Μελίνα Τραυλού: Είμαστε εκπαιδευμένοι να λειτουργούμε άμεσα και αποτελεσματικά στα διλήμματα

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του ναυτιλιακού συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» με θέμα «τα μεγάλα διλήμματα», τόνισε ότι «ζούμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον».

    Στη συνέχεια επισήμανε:

    «Σε μια νέα συνθήκη με γεωπολιτικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Σε μια εποχή τεχνολογικής επανάστασης, όπου τεχνητή νοημοσύνη και μηχανές, εάν δεν τα διαχειριστούμε σωστά, θα εναντιωθούν απέναντι στον ίδιο τους τον δημιουργό… τον άνθρωπο.

    Ο τρόπος που επιχειρούμε, δημιουργούμε και αλληλοεπιδρούμε αλλάζει ριζικά. Σε τέτοιες συνθήκες μεγάλων αλλαγών, αναδύονται ανάλογα μεγάλα διλήμματα.

    Στη ναυτιλία, στη διαχείριση διλημμάτων, είμαστε εκπαιδευμένοι να λειτουργούμε άμεσα και αποτελεσματικά, προασπίζοντας αποφασιστικά την αποστολή μας.

    Στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών, η ναυτιλία αναδείχθηκε η ακλόνητη σταθερά στην ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορίου, πιστή στις αξίες του υγιούς ανταγωνισμού, προσφέροντας βιώσιμες λύσεις χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

    Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε ως φάρος σταθερότητας.

    Η δράση μας, διαχρονικά, είναι προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας. Τα διλήμματα και οι αγωνίες που κρύβουν, οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, σύνεση, ακεραιότητα και συλλογικότητα.

    Είναι καθοριστικής σημασίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, να αντιλαμβάνονται, κατ’ αρχάς η κοινωνία αλλά και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, την σημαντικότητα του έργου της ναυτιλίας, αλλά και τα δεδομένα του κλάδου μας ανά εποχή.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ως αξιόπιστος, παγκοσμίου κύρους συνομιλητής σε όλα τα fora, εργάζεται ώστε να αναδεικνύει, προς κάθε κατεύθυνση, τη στρατηγική διάσταση των υπηρεσιών που προσφέρει η ναυτιλία.

    Είναι αποστολή μας να αναδεικνύουμε τα γεγονότα για να μην βρισκόμαστε μπροστά σε στρεβλώσεις και κατασκευασμένα διλήμματα.

    Όλοι εμείς εδώ, η ναυτιλία των Ελλήνων, έχουμε μονόδρομο και αυτοσκοπό να βρίσκουμε λύσεις, να ηγούμαστε των εξελίξεων, να ενώνουμε τον κόσμο.

    Επικεντρωμένοι στο μέλλον και στο συλλογικό καλό.

    Επικεντρωμένοι στον σεβασμό προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον, και την κοινωνία των εθνών.

    Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, που είμαι βέβαιη ότι θα συμβάλλουν εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Επιστροφή στις αγορές πλοίων από τον Λου Κολλάκη

    Όμιλος Γκριμάνλντι: Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη στα 222,2 εκατ. ευρώ

    Έρχεται Super deal από τον Μάριο Ηλιόπουλο – Αλλάζουν όλα τα δεδομένα στην ελληνική ακτοπλοΐα

     



    ΣΧΟΛΙΑ