• Ναυτιλία

    Έρχεται Super deal από τον Μάριο Ηλιόπουλο – Αλλάζουν όλα τα δεδομένα στην ελληνική ακτοπλοΐα

    Μάριος Ηλιόπουλος (Seajets)

    Ο Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets


    Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της Ακτής Μιαούλη, για την εξαγορά ακτοπλοϊκής εταιρείας που θα αλλάξει τον χάρτη των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών.

    Το ενδιαφέρον του Μάριου Ηλιόπουλου, ο οποίος διαθέτει τον μεγαλύτερο ιδιωτικό στόλο στη ελληνική ακτοπλοία φαίνεται ότι επικεντρώνεται σε αυτή την φάση στην Attica Group.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία με τον ιταλό εφοπλιστή Εμανουέλε Γκριμάλντι για κοινές δράσεις στο χώρο της ακτοπλοΐας, που όμως διαψεύδονται και από τις δύο πλευρές.

    Όμως, έγκυροι τραπεζικοί κύκλοι της Ακτής Μιαούλη διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα έχουμε συνταρακτικές θετικές εξελίξεις με πρωταγωνιστή τον Μάριο Ηλιόπουλο.

    Η είσοδος και η επιτυχημένη έξοδος του Μάριου Ηλιόπουλου από την MIG, που όπως λέγεται αποκόμισε κέρδος άνω των 27 εκατ. ευρώ, του αύξησε σημαντικά την ρευστότητα, που σε συνδυασμό με τα αυξημένα ναύλα που είχαν τα ποντοπόρα πλοία της εταιρείας του, του δίνουν τη δυνατότητα για μια δυναμική παρέμβαση στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας.

    Επισημαίνεται ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος ολοκλήρωσε πριν από λίγα 24ωρα την αγορά του επιβατηγού πλοίου Santa Irini, που ανήκε στην Panellenic Lines – Horizon Sea Lines. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγια από το Ηράκλειο προς την Σαντορίνη και αντίστροφα.

    Το Santa Irini είναι εξοπλισμένο με άνετα καθίσματα, 2 μπαρ με καφέ και σνακ, όπως και μαγαζιά με σουβενίρ. Επιπλέον διαθέτει ένα μεγάλο κατάστρωμα όπου μπορείς να χαρείς το ηλιοβασίλεμα. Η ναυπήγηση του πλοίου έγινε στην Ιταλία το 1997. Αναπτύσσει ταχύτητα 38 κόμβων, έχει μήκος 103, 3 μέτρων και δύναται να μεταφέρει 783 επιβάτες και 175 οχήματα.

    Επίσης, πρόσφατα, ο Μάριος Ηλιόπουλος αγόρασε από το εξωτερικό και το έφερε στον Πειραιά, το Superrunner 2, όπου υπέστη εκτεταμένες επισκευές και στις προσεχείς ημέρες θα δρομολογηθεί στο Αιγαίο. Το πλοίο, το οποίο έχει ναυπηγηθεί το 1999, έχει μήκος 112, 5 μέτρα και πλάτος 16,11 μέτρα.

    Στον στόλο της Sea Jets, ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει προσθέσει και το συμβατικό πλοίο Super Star 2, το οποίο ενδέχεται να το δρομολογήσει στη γραμμή Πειραιά – Χανιά ή στον βασικό κορμό νησιών του Αιγαίου.

    Να υπενθυμίσουμε ότι στον επιβατηγό στόλο του Μάριου Ηλιόπουλου ανήκουν άλλα τέσσερα κρουαζιερόπλοια, για τα οποία είναι ελλιμενισμένα στον Πειραιά και για τα οποία σύντομα θα ανακοινώσει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας κρουαζιέρας.

    Σήμερα, ο Μάριος Ηλιόπουλος, εκτός από αυτά τα επτά πλοία, διαθέτει σε κίνηση 17 πλοία, που αποτελούν τον μεγαλύτερο ιδιωτικό ακτοπλοϊκό στόλο, τα οποία προσεγγίζουν σε 33 νησιά και μπορούν να μεταφέρουν 20.000 επιβάτες και 3.500 αυτοκίνητα.

     Διαβάστε επίσης

    Υπογραφή τριών συμβάσεων ύψους 14,4 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 31 νέων σκαφών για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ