• Ναυτιλία

    Επιστροφή στις αγορές πλοίων από τον Λου Κολλάκη

    Παντελής (Λου) Κολλάκης - Chartworld Shipping

    Παντελής (Λου) Κολλάκης


    Η Chartworld Shipping, του Παντελή (Λου) Κολλάκη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, εμφανίζεται ότι αγόρασε ένα πλοίο capesize, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2018, αξίας 35 εκατ. δολαρίων.

    Επισημαίνεται ότι η Chartwοrld Shipping είναι η δέκατη μεγαλύτερη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vessels Value, η οποία διαθέτει στόλο με 81 πλοία, αξίας 3,27 δισ. δολαρίων.

    Ο Παντελής Κολλάκης, γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 15 Δεκεμβρίου το 1948 και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές.

    Σήμερα με τις εταιρείες του Chartworld Shipping Corporation, Charterwell Maritime S.A., Chartworld Maritime Management Corporation και την εταιρεία Chartworld Chartering Corporation.

    Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, τα πέρασε στην Αγγλία, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές και πανεπιστημιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Ναυτιλία. Το 1990 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα.

    Ο Λου Κολλάκης, ο οποίος έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την γενναιόδωρη κοινωνική του προσφορά, πρόσφατα πέρασε δύο φορές την περιπέτεια του κορονοϊού και όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξη του «φοβήθηκε ότι θα πεθάνει μόνος, δίχως να έχει πλάι του την αγαπημένη του γυναίκα και τα παιδιά του, αφημένος στα χέρια της μοίρας». Πιστεύει στον Θεό ακράδαντα, αλλά πιστεύει και στην επιστήμη.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος Γκριμανλντι: Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη στα 222,2 εκατ. ευρώ

    Έρχεται Super deal από τον Μάριο Ηλιόπουλο – Αλλάζουν όλα τα δεδομένα στην ελληνική ακτοπλοΐα

    Γιώργος Προκοπίου (Dynacom): Ναυπηγεί 14 πλοία συνολικής αξίας 1,1 δισ. δολαρίων

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ