• Ναυτιλία

    Με επιτυχία η άσκηση «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024» για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης στον κόλπο της Ελευσίνας

    Ασκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης


    Μεγάλη Άσκηση με την επωνυμία «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024», που αφορά σενάριο για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην θαλάσσια ζώνη του όρμου της Βλύχας Ελευσίνας, την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024.

    Βασική αποστολή της Άσκησης είναι η αξιολόγηση των Σχεδίων για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης, καθώς και η εξοικείωση των εμπλεκόμενων φορέων με τις διαδικασίες και μεθόδους που εφαρμόζονται από το αρμόδιο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τα εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

    Σκοπός είναι να διασφαλιστεί η αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η επιχειρησιακή ετοιμότητα.

    H Άσκηση «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024» διεξάγεται από κοινού με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματική εφαρμογή των Σχεδίων Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρύπανσης (Εθνικό Σχέδιο/National Contingency Plan, Τοπικό Σχέδιο Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας /Local Contingency Plan και Σχέδιο Ο.Λ.Ε. ΑΕ /Port Contingency Plan).

    Διαβάστε επίσης:
    Ο 4ετής πόλεμος Εύης Κουτσαυτάκη με Αντώνη Κανάκη – Διεκδίκησε 2,3 εκατ. ευρώ και χρωστάει 250.000

    Νέοι ενεργειακοί διάδρομοι στα Βαλκάνια με επίκεντρο την Ελλάδα

    Τα γαλλικά του Πολάκη, τα υστερικά του Κασσελάκη, τα ερωτικά του Μεγαλέξανδρου και τα κορακίστικα του Άδωνι



    ΣΧΟΛΙΑ