• Ναυτιλία

    Με €1 δισ. η MSC εξαγόρασε εταιρεία ρυμουλκών με 170 πλοία!

    Τζιανλουίτζι Απόντε

    Τζιανλουίτζι Απόντε


    Η MSC, μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της εταιρείας SAS Shipping Agencies Services Sàrl, απέκτησε από την Rimorchiatori Riuniti και από την DWS Infrastructure Investment, το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Rimorchiatori Mediterranei SpA.

    Αυτό γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία του Τζιανλουίτζι Απόντε και ο ναυτιλιακός όμιλος της Γένοβας που δραστηριοποιείται διεθνώς σε υπηρεσίες ρυμούλκησης λιμένων σε Ιταλία, Μάλτα, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Νορβηγία, Ελλάδα και Κολομβία, πέρασε στον όμιλο της οικογένειας Απόντε.

    Ο Ντιέγκο Απόντε, πρόεδρος του Ομίλου MSC, σχολίασε:

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε τη συμβολή μας στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη της Rimorchiatori Mediterranei και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την επιχείρηση, ξεκινώντας από το πολύτιμο έργο των οικογενειών που ανέπτυξαν την εταιρεία τα τελευταία 100 χρόνια. “

    Ο Gregorio Gavarone, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Rimorchiatori Riuniti, σχολίασε:

    «Πιστεύουμε ότι η Rimorchiatori Riuniti, μαζί με την DWS, έχουν κάνει απίστευτη δουλειά τα τελευταία χρόνια για να υποστηρίξουν τη Rimorchiatori Mediterranei ώστε να γίνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες ρυμούλκησης στον κόσμο. Χάρη στο παγκόσμιο δίκτυο της στις θαλάσσιες και λιμενικές δραστηριότητες, πιστεύουμε ότι η MSC είναι ο ιδανικός επενδυτής για να συνοδεύσει τη Rimorchiatori Mediterranei στο επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξής της».

    Ο Hamish Mackenzie, Επικεφαλής Υποδομής της DWS σχολίασε επίσης:

    «Η εξέλιξη του Rimorchiatori Mediterranei ήταν μια σημαντική ιστορία επιτυχίας για την DWS.

    Είμαστε ευγνώμονες για τη στρατηγική συνεργασία που αναπτύξαμε με τη Rimorchiatori Riuniti και τους μετόχους της και είμαστε περήφανοι που υποστηρίξαμε τον βιομηχανικό μας εταίρο στη διαχείριση και ανάπτυξη της Rimorchiatori Mediterranei ώστε να γίνει ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της ρυμούλκησης λιμένων.

    Ευχαριστώ την ομάδα της Mediterranean Tugs για τη δουλειά που έχει κάνει για να διατηρήσει τα λιμάνια που εξυπηρετούμε ασφαλή και αποδοτικά και για την εξαιρετική ενέργεια και το όραμα που επέδειξαν να μπορέσουν να μετατρέψουν αυτήν την εταιρεία σε πραγματικό παγκόσμιο παίκτη».

    Διαβάστε επίσης:

    Τζιανλουίτζι Απόντε (MSC): Πώς η περιουσία της οικογένειάς του εκτοξεύτηκε στα 100 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ