ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μαγεία των μετοχών και η λάμψη της Alpha Bank,ο Ιταλός που θέλει Ευρώπη Holdings, η κίνηση των ΚΜ και Ψάλτη, η πρωτιά του Πιέρ, το νέο deal για την Αγγελικούση, ο έρωτας υπουργού με δημοσιογράφο, και το λαμπερό κάλεσμα των Danelian
Η ναυτιλιακή εταιρεία Maran Gas Maritime, της Μαρίας Αγγελικούση, που αποτελεί μέλος του ομίλου Angelicoussis Shipping Group, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας για τη ναυπήγηση δύο ακόμη πλοίων μεταφοράς LNG, 174.000 κυβικών μέτρων στα Ναυπηγεία της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) της Νότιας Κορέας.
Η συμφωνία αποτελεί μέρος της αρχικής παραγγελίας που έκανε η Μαρία Αγγελικούση τον περασμένο μήνα Νοέμβριο. Τα δύο πρώτα πλοία, που πρόκειται να παραδοθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, συμφωνήθηκαν να κατασκευαστούν με τιμή 411 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα δύο νέα πλοία, θα κοστίσουν 502,1 δισεκατομμύρια KRW (δηλαδή 420 εκατομμύρια δολάρια). Αυτά τα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Okpo και θα παραδοθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2025.
Ο όμιλος της Μαρίας Αγγελικούση είναι ένας από τους πιο παραδοσιακούς πελάτες της DSME, έχοντας παραγγείλει συνολικά 114 πλοία από το πρώτο συμβόλαιο που υπεγράφη το 1994 μεταξύ του πατέρα της Γιάννη Αγγελικούση και του Ναυπηγείου.
Το ναυπηγείο DSME έχει υπερβεί τους στόχους πωλήσεών της για το 2021, κυρίως με την υποστήριξη ισχυρών παραγγελιών πλοίων και αερίου.
«Καταφέραμε να κερδίσουμε την πρώτη παραγγελία περίπου δέκα ημέρες νωρίτερα από πέρυσι, που ήταν μια χρονιά με άνθηση, επομένως οι προοπτικές για φέτος είναι επίσης θετικές», δήλωσε στέλεχος της DSME.
Διαβάστε επίσης:
Στον Πειραιά για την τελετή αγιασμού των υδάτων ο Γιάννης Πλακιωτάκης
Άλλα δύο πλοία και ναυλώσεις για την Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Intralot και τα μυστήρια της Intracom, τι συμβαίνει με την Βιοχάλκο, o Πιέρ «έκοψε» τον υπερ-Τειρεσία, γιατί λιποθύμησε ο Γιάννος ο Α’ και η αλησμόνητη περιπέτεια της Νιάρχου με την τζαμπατζού δημοσιογράφο
- Bentley Residences στο Μαϊάμι: καθορίζοντας νέους ορίζοντες για τις κατοικίες υψηλών προδιαγραφών
- Startups: Ποιες εταιρείες «σήκωσαν» τα περισσότερα κεφάλαια το πρώτο μισό του 2025
- Η Μέρκελ πίσω από τις γραμμές: Δεν φώναξε ποτέ — τα είπε όλα με υπονοούμενα
