• Ναυτιλία

    Μαρία Αγγελικούση: O πρώην CEO της Höegh LNG, Sveinung Stohle, εντάσσεται στον ελληνικό ναυτιλιακό όμιλο

    Μαρία Αγγελικούση: O πρώην CEO της Höegh LNG, Sveinung Stohle, εντάσσεται στον ελληνικό ναυτιλιακό όμιλο

    Μαρία Αγγελικούση, Sveinung Stohle


    Σημαντικό ρόλο στον όμιλο Αγγελικούση αναλαμβάνει ο Sveinung Stohle, ο οποίος αποχώρησε προ ολίγων ημερών από την θέση του CEO της νορβηγικής Hoegh LNG.

    Θεωρείται βετεράνος της βιομηχανίας LNG, με εμπειρία άνω των 25 ετών στη ναυτιλία καθώς και σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ εργάζονταν στην Höegh LNG από το 2005. Προηγουμένως κατείχε σημαντικές θέσεις στην Total LNG USA, την Golar LNG Limited και την Nigeria LNG Limited.

    Σε εσωτερικό σημείωμα, η επικεφαλής του ναυτιλιακού ομίλου, Μαρία Αγγελικούση, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι ο Stohle εντάχθηκε στην Angelicoussis Shipping Group.

    “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο κ. Sveinung Stohle θα ενταχθεί στον Όμιλο, ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, στην Αθήνα, στις αρχές του επόμενου έτους”, δήλωσε στο σημείωμα η κα Αγγελικούση.

    “Η μεγάλη εμπειρία του Sveinung στον κλάδο θα προσθέσει δύναμη, βάθος και ποιότητα στην υφιστάμενη ομάδα μας”, επισήμανε.

    Κατά τις πληροφορίες, ο Stohle θα έχει θέση ευθύνης για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου που επεκτείνεται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της ναυτιλίας, στα τάνκερ, στα LNG carriers και στα bulkers, με στόλο άνω των 100 πλοίων.

    H Μαρία Αγγελικούση, ανέλαβε τα ηνία του μεγαλύτερου εφοπλιστικού ομίλου της Ελλάδας, Angelicousis Group of Companies, τον περασμένο Απρίλιο, μετά τον θάνατο του πατέρα της, εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση.

    Ο διορισμός του Stohle, έχει στόχο να συμβάλει στην διαχείριση των ρυθμιστικών και τεχνολογικών αναδιαρθρώσεων του ομίλου και στην αντιμετώπιση των μεταβατικών προκλήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάζονται στη ναυτιλία.

     Υπενθυμίζεται ότι το 2020 είχαν αποχωρήσει από τον όμιλο Αγγελικούση δύο κορυφαία στελέχη, ο Γιάννης Πλατσιδάκης και ο Σταύρος Χατζηγρηγόρης.

    Η Μαρία Αγγελικούση σπούδασε ιατρική, ωστόσο, ασχολήθηκε ενεργά με την οικογενειακή εταιρεία και έδωσε το δικό της αποφασιστικό στίγμα, όσο ζούσε ακόμα ο πατέρας της Γιάννης Αγγελικούσης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ