• Ναυτιλία

    Αποχωρεί ο Γιάννης Πλατσιδάκης από τον όμιλο Αγγελικούση

    • Newsroom
    Γιάννης Πλατσιδάκης

    Γιάννης Πλατσιδάκης, πρόεδρος της Intercargo και γενικός διευθυντής του ομίλου Αγγελικούση


    Μετά από 32 χρόνια συνεργασίας, ο Γιάννης Πλατσιδάκης, κορυφαίο στέλεχος του ομίλου Αγγελικούση αποχωρεί τις εταιρείες του γνωστού Έλληνα εφοπλιστή.

    Ο ίδιος μιλώντας στο tradewinds επιβεβαίωσε τα σενάρια που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα στην αγορά και δήλωσε ότι ήταν τιμή του που είχε την ευκαιρία να είναι μέρος αυτού του ισχυρού ομίλου κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

    Ο κ. Πλατσιδάκης είχε τη θέση του managing director της Maran Dry Management, της εταιρείας του ομίλου Αγγελικούση που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου και ήταν παλαιότερα γνωστή με την ονομασία Anangel Maritime Services. Επίσης, κατείχε τη θέση του διευθυντή όλου του ομίλου, στον οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι εταιρείες Maran Tankers Management και  Maran Gas Maritime.

    Ξεκαθάρισε ότι η αποχώρηση του γίνεται με “πολύ καλούς όρους” και ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποφασίσει το επόμενο βήμα του.

    “Ανυπομονώ να διαθέσω χρόνο στον εαυτό μου και να ασχοληθώ με διάφορα πράγματα που με ενδιαφέρουν”, είπε χαρακτηριστικά στο tradewinds.

    Ωστόσο, τόνισε ότι αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον στον κλάδο της ναυτιλίας, θα το εξετάσει.

    Ο κ. Πλατσιδάκης ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον όμιλο Αγγελικούση στα τέλη της δεκαετίας του 1980 μετά από προϋπηρεσία δέκα ετών στην Bank of America στην Αθήνα, τον Πειραιά και το Λονδίνο. Επίσης εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής στην Marmaras Navigation.

    Σημαντική ήταν συμβολή του στη διεθνή ναυτιλία από διάφορες θέσεις, κυρίως ως πρόεδρος της Intercargo κατά την περίοδο 2012-2018, καθώς και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Intertanko, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ελληνικού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ