• Ναυτιλία

    M/Maritime: Κίνηση ανανέωσης του στόλου της – Προχώρησε στην πρώτη πώληση πλοίου

    Γιάννης Μυτιληναίος


    Στην πώληση ενός εκ των παλαιότερης κατασκευής bulker του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή M/Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Μυτιληναίου. Πρόκειται για την πρώτη πώληση που πραγματοποιεί η εταιρεία από την ίδρυση της.

    Σύμφωνα με την Seasure Shipbroking, η συναλλαγή αφορά στο χωρητικότητας 63,300 dwt ultramax All Star Atlas που ναυπηγήθηκε το 2014.

    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι το τίμημα της πώλησης ανήλθε στα 24,65 εκατ. δολάρια και το bulker θα παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

    Η τιμή θεωρείται συμφέρουσα καθώς είναι υψηλότερη από την εκτιμώμενη αξία του πλοίου, που σύμφωνα με την VesselsValue, κυμαίνεται στα 22,4 εκατ. δολάρια.

    Η M/Maritime που ιδρύθηκε το 2016 και αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς, διαχειρίζεται έναν σύγχρονο στόλο πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, που κατασκευάστηκαν σε κορυφαία ασιατικά ναυπηγεία, σχεδιασμένα σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές και εξοπλισμένα με όλη την πρωτοποριακή και υψηλής ποιότητας τεχνολογία της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

    Στον στόλο της περιλαμβάνονται 7 handysize, 8 ultramax και 2 kamsarmax, ενώ διαχειρίζεται δύο ακόμη πλοία που είναι ναυλωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Το All Star Atlas ήταν το πρώτο πλοίο στο οποίο επένδυσε ο κ. Μυτιληναίος, πριν ακόμη ιδρύσει την M/Maritime, αλλά και το πρώτο που πέρασε στη διαχείριση της εταιρείας του όταν ξεκίνησε την λειτουργία της.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η πώληση του bulker, το οποίο είναι οικολογικού τύπου και σύγχρονης τεχνολογίας και το μόνο κινεζικής κατασκευής που διαθέτει η εταιρεία, αποτελεί ένα βήμα ανανέωσης του στόλου της, με ένα νεότερης κατασκευής bulker, υψηλών προδιαγραφών.

    Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να το αντικαταστήσει μελλοντικά με ένα από τα πλοία που έχει τώρα με μακρά διάρκειας ναύλωση (και τα δύο κατασκευής 2017) και για το οποίο διαθέτει option εξαγοράς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Δάνειο 100 εκατ. δολαρίων από την Danish Ship Finance

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Εξαγοράζει μετοχές της Toro αξίας 19,4 εκατ. δολαρίων – Θα προχωρήσει σε νέες αγορές πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ