• Ναυτιλία

    Λουκάς Μπαρμπαρής (Safe Bulkers): Αναδιάρθρωση με επίκεντρο τα θέματα Περιβάλλοντος

    Barmparis Loukas

    Δρ. ΛουκάςΜπαρμπάρης


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers, Inc., του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου γνωστοποίησε ότι σχημάτισε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο για θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης ( ESG»).

    Η Επιτροπή ESG θα υποστηρίζει τη συνολική στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας για την ESG, παρέχοντας στην εκτελεστική διοίκηση και στο διοικητικό συμβούλιο πληροφορίες ESG σχετικά με σημαντικές τάσεις. Η Επιτροπή ESG αποτελείται από έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τέσσερα από τα οποία είναι ανεξάρτητοι διευθυντές. Ο πρόεδρος της εταιρείας θα ηγηθεί της ομάδας διαχείρισης σε θέματα ESG και να αναφέρεται στην Επιτροπή ESG. Η Επιτροπή ESG θα επανεξετάσει την απόδοση ESG της εταιρείας και θα εξασφαλίσει την επίβλεψη της διακυβέρνησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της στρατηγικής και της εφαρμογής της ESG, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που περιγράφονται στην έκθεση βιωσιμότητας της Εταιρείας.

    Ο Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, Πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε: «Η συγκρότηση αυτής της νέας επιτροπής ESG έρχεται ως αποτέλεσμα της πρόσθετης ειδικής εστίασης που απαιτείται από το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνολική στρατηγική ESG της εταιρείας. Η εταιρεία εφαρμόζει τη στρατηγική της για ESG, όπως διατυπώνεται στην τελευταία έκθεση βιωσιμότητας, με το πιο πρόσφατο βήμα προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές να είναι η παραγγελία δύο νέων νεότευκτων δύο καυσίμων μεθανόλης».

    Η εταιρεία διαθέτει στόλο 47 πλοίων, αποτελούμενο από 11 Panamax, 10 Kamsarmax, 18 Post-Panamax και 8 πλοία Capesize, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 4,7 εκατομμυρίων dwt και μέσης ηλικίας 10,5 ετών. Δώδεκα πλοία του στόλου μας είναι οικολογικά πλοία που κατασκευάστηκαν μετά το 2014 και επτά είναι πλοία IMO GHG Phase 3 – NOx Tier III που κατασκευάστηκαν από το 2022 και μετά.

    Διαβάστε επίσης

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πρωταγωνιστές η κατασκευή και οι παραχωρήσεις στο εννεάμηνο

    Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηιωάννου): Πούλησε ένα Bulker, αλλά ναυπηγεί οκτώ πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ