ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση κατά 19,1% παρουσίασε η κίνηση επιβατών στα λιμάνια της χώρας το δ’ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Την ίδια στιγμή, μείωση σημείωσε η διακίνηση εμπορευμάτων, ενώ αύξηση κατέγραψε η διακίνηση κινητών μονάδων.
Ειδικότερα:
Η συνολική διακίνηση επιβατών στους Ελληνικούς λιμένες το δ΄ τρίμηνο 2022 σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 19,1%, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δ΄ τριμήνου 2021 προς το δ΄ τρίμηνο 2020 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 51,3%.
Η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους Ελληνικούς λιμένες το δ΄ τρίμηνο 2022 σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2021 παρουσίασε μείωση κατά 4,4%, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δ΄ τριμήνου 2021 προς το δ΄ τρίμηνο 2020 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 3,0%.
Η συνολική διακίνηση κινητών μονάδων (τροχοφόρων) στους Ελληνικούς λιμένες το δ΄ τρίμηνο 2022 σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση 8,5%, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δ΄ τριμήνου 2021 προς το δ΄ τρίμηνο 2020 σημειώθηκε αύξηση κατά 27,8%.
Δείτε αναλυτικά εδώ
Διαβάστε επίσης:
Drewry: Έπεσαν ακόμη 5% οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια
Ιταλία και Ελλάδα πλημμυρίζουν από σούπερ γιοτ – Στη Μεσόγειο Τζεφ Μπέζος και Λεονάρντο Ντι Κάπριο
14ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας με τίτλο «Stay Confused»
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- UEFA Europa League: Νίκη αντίδρασης και ψυχολογίας για τον ΠΑΟ
- Φαρμακευτικές: Καμία πρόοδος στο μνημόνιο συνεργασίας με την Πολιτεία – Η συνάντηση που εκκρεμεί
- Λώρα Τσουκαλά: Η σκαπανέας του Ντιζάιν ένα μεσημέρι στην STG
- Αποκλειστικό: Όλη η πρόταση του ΣΕΒ για τη βιομηχανία και η απόσταση από το ιταλικό σχέδιο που ενέκρινε η Κομισιόν
