• Ναυτιλία

    Latsco (Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης): Παραγγελία 3 πλοίων, ενώ τρέχει πρόγραμμα κατασκευής καινοτόμου LPG

    Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης

    Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Latsco, που διευθύνεται από τον Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση, έκλεισε συμφωνία για την ναυπήγηση τριών πλοίων.

    Πρόκειται για τρία πλοία ultramax μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας, 64.000 dwt., τα οποία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Oshima Shipbuilding της Ιαπωνίας.

    Η εταιρεία ναυπηγεί και πλοίο LPG carriers duel fuel στα ναυπηγεία της Hyundai στη Νότια Κορέα.

    Για το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα, η εταιρεία τιμήθηκε με το φετινό Βραβείο Ευκράντη για τη «Συνεισφορά στην Τεχνολογική Καινοτομία», για το project ναυπήγησης υγραεριοφόρου LPG τύπου 87kDF.

    Η βράβευση προήλθε έπειτα από προτάσεις των μελών της MARTECMA και τελική επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της MARTECMA.

    Το νέο υγραεριοφόρο (LPG) πλοίο, χωρητικότητας 87.000 κ.μ., παρουσιάζει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα, την περιβαλλοντική συμμόρφωση και τη συμβατότητά του με διάφορους προορισμούς και απαιτήσεις των πετρελαϊκών εταιρειών.

    Η συγκεκριμένη βράβευση δεν αναδεικνύει απλώς μια υπερσύγχρονη προσθήκη στον στόλο της Latsco, αλλά υπογραμμίζει και τη σημασία αυτού του τύπου πλοίου ως συμβόλου προόδου και καινοτομίας για την ελληνική ναυτιλία, που ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες και πρακτικές στη ναυπήγησή του.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Δήμος Πειραιά βράβευσε τους μαθητές των Λυκείων

    Χριστιάννα Βαρδινογιάννη: Νέα πρόεδρος στο «Ελπίδα»

    Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”: Φιλοξενία για μαθητές από τις πληγείσες περιοχές στη “Στέγη της Μαρίας”



    ΣΧΟΛΙΑ