• Ναυτιλία

    Κουμπενάς: Είναι απίστευτο, αλλά είναι προγραμματισμένες 17 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Μύκονο σε μια ημέρα

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Γιώργος Κουμπενάς

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Γιώργος Κουμπενάς


    Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Γιώργος Κουμπενάς, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια τόνισε προς το Mononews ότι «δυστυχώς υπάρχει μια άναρχη κατάσταση σε ορισμένα λιμάνια» και ανέφερε ότι «υπάρχουν προγραμματισμένες αφίξεις στη Μύκονο μέσα στο καλοκαίρι για δέκα επτά κρουαζιερόπλοια σε μια ημέρα» και στην Πάτμο θα «αποβιβάζονται από κρουαζιερόπλοια 6.000 τουρίστες σχεδόν ταυτόχρονα».

    «Όπως αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα προκύπτουν τεράστια προβλήματα σε αυτή την ταυτόχρονη άφιξη και αποβίβαση τουριστών σε ένα νησί, όταν την επόμενη ημέρα ή την προηγούμενη δεν φτάνει στο νησί κανένα πλοίο», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμπενάς.

    Αναφερόμενος στις προοπτικές που υπάρχουν για εφέτος στον τομέα της κρουαζιέρας, ο Γ. Κουμπενάς τόνισε:

    «Πριν την έναρξη των πολεμικών συρράξεων στην Ουκρανία όλες οι ενδείξεις κατέτειναν ότι η εφετινή χρονιά θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα» και πρόσθεσε:

    «Ο αριθμός αναγγελιών προσεγγίσεων στα ελληνικά λιμάνια είναι ιδιαίτερα αυξημένος με μεγάλο αριθμό πλοίων να έχουν σαν βάση τους τα λιμάνια της χώρας μας. Μόνο από τον Πειραιά θα ξεκινούν κρουαζιέρες περίπου 68 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια. Αυτό που δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτήν την στιγμή είναι η πληρότητα των πλοίων σε σχέση με τον κορονοϊό, δεδομένου ότι δυστυχώς τώρα και με τις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη».

    Όσον αφορά τον προγραμματισμό ο Γιώργος Κουμπενάς είπε:

    «Διαχρονικά, η ΕΚΦΝ επισημαίνει ότι η χάραξη Λιμενικής και Τουριστικής Πολιτικής αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και πρέπει να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση».

    Επίσης τόνισε ότι «η χάραξη Εθνικής Λιμενικής και Τουριστικής Στρατηγικής πραγματικά είναι προτεραιότητα για την Ένωσή μας καθώς είναι απαραίτητη για την ορθολογιστική ανάπτυξη του κλάδου» και κατέληξε λέγοντας: «στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την εθνική οικονομία, αλλά και σύνδεση τους με τις τοπικές οικονομίες».

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Οικονόμου: Τέσσερα νεότευκτα bulkers για την TMS Dry

    ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

    Το plan Β των επιχειρήσεων για επάρκεια και οι 7 έλεγχοι για ακρίβεια



    ΣΧΟΛΙΑ