• Ναυτιλία

    Kongsberg Digital: Πώς να χαράξετε μια επιτυχημένη ψηφιακή στρατηγική στη ναυτιλία

    Kongsberg Digital

    Kongsberg Digital


    Επιτυχημένη ήταν η δεύτερη Sea to Cloud εκδήλωση στην Αθήνα που διοργανώθηκε από την Kongsberg Digital στο Φάρο του πάρκου «Σταύρος Νιάρχος», με την μοναδική θέα στον αρχαίο λόφο της Ακρόπολης και στο σύγχρονο λιμάνι του Πειραιά, έδωσε τον τόνο για το πώς οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να υιοθετήσουν μια ψηφιακή στρατηγική για να συνδυάσουν το παλιό με το νέο.

    Η φετινή διαδραστική εκδήλωση προσέλκυσε πολλούς εκπροσώπους από ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία για συνεδρίες επίδειξης VIP, που κυμαίνονται από την συλλογή δεδομένων έως την βελτιστοποίηση του στόλου.

    Η εκδήλωση άνοιξε με κεντρική ομιλία από τον Σταύρο Φούντα (Διευθύνων Σύμβουλος, Kongsberg Maritime Hellas), ο οποίος μοιράστηκε τις τελευταίες γνώσεις του κλάδου και πώς η ψηφιοποίηση μπορεί να οδηγήσει τη ναυτιλία σε ένα ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο μέλλον.

    Ο πρώτος από τους προσκεκλημένους ομιλητές μας ήταν ο Jason Stefanatos (Regional Decarbonization Director, DNV) ο οποίος έθεσε εύγλωττα το πλαίσιο για τις ρυθμιστικές πτυχές της απανθρακοποίησης και της ψηφιοποίησης.

    Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Zoran Lajic, Διευθυντής Ενεργειακής Απόδοσης του ομίλου Angelicoussis. Με μια οξυδερκή παρουσίαση έθεσε τη μεθοδολογία για το πώς ο όμιλος παρακολουθεί τον στόλο του, αναλύει τα δεδομένα και τα μετατρέπει σε αξία.

    Αμέσως μετά, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στοιχεία από μια μελέτη με πληροφορίες από τη μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων MSC σχετικά με την ψηφιοποίηση του στόλου της.

    Ο Θοδωρής Ρηγόπουλος (Fleet Performance Expert, MSC) παρουσίασε πώς η ύπαρξη μιας υποδομής δεδομένων πλοίου, όπως το Vessel Insight, είναι το κλειδί για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του σκάφους της MSC ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές, βιώσιμες και ασφαλέστερες.

    Τέλος, η κυρία Sigrid Siksjø Johansen (από την Kongsberg Digital) ανέπτυξε τον τρόπο παρακολούθησης, ελέγχου και βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και της συμμόρφωσης στη σημερινή βιομηχανία της εμπορικής ναυτιλίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Πρωτοβουλίες για το διήμερο European Shipping Summit

    ΤΑΙΠΕΔ: Ο όμιλος Grimaldi προτιμητέος επενδυτής για το Λιμάνι Ηρακλείου

    Κατερίνα και Σουζάνα Λασκαρίδη: Γιατί θέλουν να δημιουργήσουν έναν πολυχώρο πολιτισμού

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ