ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το PORTO CARRAS γίνεται νέος προορισμός για τη διεθνή πολυτελή κρουαζιέρα, αφού η λιμενική εγκατάσταση PORTO CARRAS MARINA S.A. έλαβε την πιστοποίηση ασφαλείας ISPS του Κανονισμού 2004/725/ΕΚ για να υποδέχεται και να φιλοξενεί μεγάλα θαλαμηγά σκάφη και κρουαζιερόπλοια σε ένα ασφαλές και υπό πλήρη εποπτεία περιβάλλον», γνωστοποίησε ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.
Όπως αναφέρει ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, τα κρηπιδώματα της μαρίνας εξυπηρετούν θαλαμηγούς έως 60 μέτρα με βύθισμα 4-6 μέτρα, και πλέον προστίθεται η οριοθέτηση αγκυροβολίου σε απόσταση 750 μέτρων από την είσοδο της μαρίνας, ώστε να εξυπηρετούνται τα διεθνή κρουαζιερόπλοια χωρίς περιορισμό μήκους ή/και βυθίσματος.
Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος προσθέτει:
«Η ασφαλής μεταφορά των επιβαινόντων των κρουαζιερόπλοιων θα γίνεται με τις λάντζες (tenders) του κάθε πλοίου, με τη συνοδεία σκάφους περιπολίας της μαρίνας, μέχρι την πρόσδεση στο αγκυροβόλιο.
Η πιστοποίηση ασφαλείας ISPS προβλέπει τη συνεχή επιτήρηση από σύστημα καμερών, τη στελέχωση του Κέντρου Ελέγχου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΚΕΑΛΕ) για όλο το έτος, συνεχείς περιπολίες με θαλάσσιο σκάφος, σύστημα πυρόσβεσης, πλήρως λειτουργικό και πιστοποιημένο Ελικοδρόμιο, σταθμούς Α’ Βοηθειών και πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο Ιατρείο.
Η ασφαλής πρόσβαση των τουριστών της διεθνούς πολυτελούς κρουαζιέρας στον μοναδικό προορισμό PORTO CARRAS θα ξεκινά με ένα ποτό καλωσορίσματος και θα ανοίγεται εμπρός τους η πλούσια εμπειρία της Χαλκιδικής, με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, την ιστορική, την αρχαιολογική και τη γαστρονομική μοναδικότητα.
Οι επιβαίνοντες των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, με τη νέα αυτή εξέλιξη, αποκτούν πρόσβαση στα πανέμορφα και ιστορικά μέρη της Σιθωνίας και ευρύτερα της Χαλκιδικής (το σπήλαιο των Πετραλώνων, τα Αρχαία Στάγειρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου κ.ά.), αλλά και στις εγκαταστάσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου (Tennis, Water ski, Golf έκτασης 450 στρεμμάτων, Ιππασία, Ποδηλασία, Ν. Μαρμαράς, Πεζοπορία ή/και τρέξιμο σε 28 χιλιόμετρα ακτογραμμής, αμπελώνα και δάσους).
Στη Χαλκιδική, όπου κι αν γυρίσεις να κοιτάξεις, η ιστορία είναι παρούσα και ο πολιτισμός έχει αφήσει το αποτύπωμά του. Κατοικημένη ήδη από το 4.000 π.Χ. και πρωταγωνίστρια στην ελληνική μυθολογία, αποτελεί ένα ποικιλόμορφο ψηφιδωτό, όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα ερείπια πόλεων από τον 5ο π.Χ. αιώνα, τα βυζαντινά της μνημεία και οι παραδοσιακοί της οικισμοί, παίζουν το κάθε ένα τον ρόλο του στη μοναδικότητά της.
Η πολιτική της διάχυσης των ωφελειών του κλάδου της κρουαζιέρας σε όλη την χώρα, με σχεδιασμό και συνεργασία γίνεται πραγματικότητα.»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πατήρ Αντώνιος: 625.000 ευρώ φέρεται να καρπώθηκε ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου – Δημοσιεύτηκε το δικαστικό βούλευμα
- Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: «Ανάσα» στις αγορές και σενάρια «ήπιας προσγείωσης» – Τι προβλέπει η Fed για τα επιτόκια
- Χρηματιστήριο: Κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 δισ. ο ΑΔΜΗΕ, πάνω από το 1,21 ευρώ η Bally’s, μαζεύτηκαν τα κέρδη στα ΕΛΠΕ, πτωτική η ΔΕΗ μετά από 10 μέρες
- Apple: Αυξήσεις τιμών στα προϊόντα της προανήγγειλε ο Τιμ Κουκ λόγω του υψηλού κόστους για chip μνήμης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.