• Ναυτιλία

    Κυπριακή ναυτιλιακή πούλησε τρία πλοία χωρίς να την πάρει είδηση κανείς


    Τρία πλοία τύπου supramax που ανήκαν στη θυγατρική της Diolkos Maritime πούλησε η κυπριακή Lemissoler Navigation.

    Σύμφωνα με Ευρωπαίους ναυλομεσίτες, η εταιρεία πούλησε τα χωρητικότητας 56.000 dwt πλοία Anogyra (κατασκευής 2011), Lefkoniko (κατασκευής 2010) και Leonarisso (κατασκευής 2010) σε άγνωστο αγοραστή.

    Το Anogyra φέρεται να πωλήθηκε έναντι 10,3 εκατ. δολαρίων και τα άλλα δύο έναντι 10 εκατ. δολαρίων το καθένα. Αυτό ενδεχομένως να υποδεικνύει ότι το Anogyra πωλήθηκε πριν από τα άλλα δύο πλοία, καθώς στο μεταξύ οι τιμές υποχώρησαν.

    Το Leonarisso φέρεται να πωλήθηκε στα τέλη Αυγούστου.

    Σημειωτέον ότι και τα τρία πλοία έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Jiangdong στην Κίνα. Και στα τρία είχε μπει πωλητήριο εδώ και αρκετό καιρό, ενώ είχαν αγοραστεί το 2011, όταν και ιδρύθηκε η Diolkos, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Η πώληση των τριών πλοίων έρχεται την ώρα που η εταιρεία αναμένει φέτος και τον επόμενο χρόνο τις παραδόσεις οκτώ ultramaxes που έχει παραγγείλει από τα ναυπηγεία New Times Shipbuilding.

    Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017 η FrontMarine, θυγατρική της Lemissoler, συμφώνησε με τα ναυπηγεία για την κατασκευή οκτώ πλοίων ξηρού φορτίου χωρητικότητας 64.000 dwt το καθένα, έναντι 25 εκατ. δολαρίων το καθένα, μαζί με οψιόν για άλλα οκτώ πλοία, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα ενεργοποιηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ