• Ναυτιλία

    Καθιερώθηκε Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών της Θάλασσας

    • NewsRoom
    Καθιερώθηκε Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών της Θάλασσας


    Το Συμβούλιο του ΙΜΟ αποφάσισε να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών της Θάλασσας, που θα εορτάζεται στις 18 Μαΐου κάθε χρόνο.

    Αυτή η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από τη Συνέλευση του ΙΜΟ τον προσεχή Δεκέμβριο.

    Ο Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, δήλωσε: «Χαιρετίζω την έγκριση αυτής της πρότασης από το Συμβούλιο. Δεν είναι μόνο μια περαιτέρω προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου 5 για την αειφόρο ανάπτυξη για την ισότητα των φύλων, αλλά είναι επίσης μια τέλεια συνέχεια της Συνέλευσης για την επίτευξη ενός περιβάλλοντος χωρίς φραγμούς για τις γυναίκες, ώστε όλες να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως, με ασφάλεια και χωρίς εμπόδια στις δραστηριότητες της ναυτιλιακής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της ναυσιπλοΐας και της ναυπηγικής».

    Επισημαίνεται ότι μόνο το 27% των κορυφαίων θέσεων στη ναυτιλία κατέχουν αυτήν τη στιγμή γυναίκες, με μείωση στο 14% όταν πρόκειται για ρόλους ως επικεφαλής τμήματος. Είναι το αποκορύφωμα της τελευταίας έρευνας της Ομάδας Μελέτης Διαφορετικότητας (DSG) που εδρεύει στο Λονδίνο , η οποία ανέλυσε την κατάσταση της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

    Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 3000 άτομα που ανήκουν στον ναυτιλιακό τομέα. Ωστόσο, αυτή η ανισορροπία μεταξύ των φύλων δεν αντανακλάται σε επίπεδο κατώτερου και ασκούμενου, όπου ο διαχωρισμός είναι 63% γυναίκες και 35% άνδρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης μετονομάστηκε σε “Σταύρος Νιάρχος”-Το νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

    Παντελής Σφηνιάς: «Πληγώθηκε η περηφάνεια του, πλήρωσε με τη ζωή του. Δεν άντεξε το βάρος από τον πνιγμό των 80 ανθρώπων»

    Κέρδη για την CMA CGM 5,6 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο, από 567 εκατ. πέρυσι!



    ΣΧΟΛΙΑ