• Ναυτιλία

    Κανακάκης (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.): Να καταργηθεί το μονοπώλιο για τα απόβλητα επισκευών πλοίων

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Βασίλης Κανακάκης

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Βασίλης Κανακάκης


    Την άμεση εφαρμογή της απόφασης 180/2020 της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, που καταργεί το μονοπώλιο και ανοίγει τον ανταγωνισμό τουλάχιστον για τα απόβλητα επισκευών πλοίων, ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Βασίλης Κανακάκης.

    Ο Βασίλης Κανακάκης υποστηρίζει με έγγραφο του Συνδέσμου ότι “τα απόβλητα επισκευών πλοίων είναι απόβλητα βιομηχανικής δραστηριότητας και δεν έχουν θέση στο Σχέδιο Διαχείρισης των Λειτουργικών Αποβλήτων Πλοίων του ΟΛΠ (απόβλητα ακτοπλοϊκών πλοίων), που είναι ναυτιλιακά απόβλητα”.

    Επίσης, το Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. ζητά από τον υπουργό:

    – Παρέμβαση για την απελευθέρωση θέσεων επισκευών πλοίων, από άλλες άσχετες με την Ναυπηγοεπισκευή δραστηριότητες, καθώς και για την περαιτέρω αύξηση των θέσεων αυτών.

    – Θεσμική συμμετοχή εκπροσώπων Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων στα Συμβούλια Χρηστών Λιμένων, σε όποιες Χερσαίες Λιμενικές Ζώνες αναπτύσσονται ναυπηγικές/ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες.

    – Επίσπευση των έργων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Υποδομές και η κατασκευή υποδομών υγιεινής της εργασίας στις περιοχές επισκευών πλοίων, που σήμερα δεν υφίστανται.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΑΙΠΕΔ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν 4 σεμινάρια για λιμένες και μαρίνες

    Αυξήθηκε κατά 8,5% η διακίνηση κοντέινερ στα κινεζικά λιμάνια

    ΕΛΙΝΤ: Διήμερο συνέδριο ναυτικής τεχνολογίας στο Ευγενίδειο



    ΣΧΟΛΙΑ