• Ναυτιλία

    Συνάντηση Στεφανή-ΣΕΝΑΒΙ: Προτεραιότητα η ανάταξη των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων

    Αλκιβιάδης Στεφανής


    Με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας(Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.), τον πρόεδρο Βασίλη Κανακάκη και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Φανουργάκη, συναντήθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

    Ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ., αναφέρθηκε στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και σε καινοτόμες ιδέες που σκοπό έχουν την επίτευξη βελτίωσης της ναυπηγοεπισκευής, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και στις αδιάκοπες προσπάθειες του Συνδέσμου, στην προσπάθεια επίλυσης όλων των ζητημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι 490 ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

    Ο υφυπουργός, τόνισε την ανάγκη ανάταξης των ναυπηγοεπισκευαστικών παραγωγικών επιχειρήσεων, ειδικά σε μια εποχή που αναθεωρείται ο ρόλος της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας. Ο κ. Στεφανής εξήρε το έργο του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. και τόνισε τη σημασία ενίσχυσης των επιχειρήσεων που παρέμειναν εν λειτουργία και παρά την κρίση, υποστηρίζοντας τη ναυτιλία και τα επαγγέλματα μετάλλου. Η στήριξή τους αποτελεί μία από τις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης, γεγονός που αποδεικνύεται από τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2019.

    Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. δώρισε στον Υφυπουργό την συλλεκτική κασετίνα για τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θετικό κλίμα.



    ΣΧΟΛΙΑ