Ναυτιλία

ΣΕΝΑΒΙ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν επιχειρηματίες της ναυπηγοεπισκευής στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, αφού η Cosco δεν κατάφερε να μετατρέψει την περιοχή της ΝΕΖ του ΟΛΠ σε ναυπηγείο, τώρα σχεδιάζει να μετατρέψει την περιοχή του προβλήτα της ΔΕΗ που είναι χώρος επισκευών πλοίων σε Σταθμό Αυτοκινήτων.

«Η ναυπηγοεπισκευή είναι ζωοδότρα πηγή για τις τοπικές κοινωνίες και δεν θα αφήσουμε αυτή την πηγή να στερέψει για χάρη των κινέζικης κερδοφορίας. Σήμερα οι ναυπηγοεπισκευαστές αντέδρασαν δυναμικά, διατρανώνοντας στην COSCO ότι τα σχέδιά τους σε βάρος του Πειραιά δεν θα περάσουν. Ούτε σπιθαμή ναυπηγοεπισκευαστικού χώρου δεν τους παραχωρείται», σημειώνει ο ΣΕΝΑΒΙ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Στην κινητοποίηση που έγινε σήμερα συμμετείχαν οι ελληνικές επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής, που εκπροσωπούνται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά. Συμπαραστάθηκαν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Ναυπηγείων Περάματος (Σ.Ι.Ν.Π.)και το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Πειραιά(ΣΩ.Ν.ΠΑ.Π.)».

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. Κανακάκης Βασίλης, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις συστηματικές και άνομες επιδιώξεις της COSCO.

Κατέστησε σαφές ότι, όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρουν ούτε σπιθαμή ναυπηγοεπισκευαστικού χώρου, ούτε στον Προβλήτα Ηρακλέους, ούτε αλλού, αλλά και θα διατρανωθεί απ’ άκρου σ’ άκρο του Πειραιά τα πραγματικά έργα και ημέρες του «ψευτοεπενδυτή» COSCO. Τόνισε εμφατικά και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι απλά ο προάγγελος νέων πολύ μεγαλύτερων κινητοποιήσεων.

Η Ελληνική Ναυπηγοεπισκευή θα σταθεί αποφασιστικό εμπόδιο στην ακόρεστη κινέζικη δίψα για μεγαλύτερα κέρδη, που τείνουν να αφανίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά και τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΠ: Ενέκρινε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού γερανών για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων: Εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ.

Επιστρέφει στις ναυπηγήσεις η Ancora Investment Trust


ΣΧΟΛΙΑ