• Ναυτιλία

    «Καμπανάκι» και για τέταρτη ελληνική ναυτιλιακή από το αμερικανικό χρηματιστήριο

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Επιστολής προειδοποίησης από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές έλαβε μία ακόμη ελληνική ναυτιλιακή, λόγω της υποχώρησης της τιμής της μετοχής της κάτω από το ένα δολάριο.

    Ο λόγος για την Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq και από τις 24 Ιανουαρίου κινούνται κάτω του κατώτατου επιτρεπτού, από τους κανονισμούς της αγοράς, ορίου του ενός δολαρίου.

    Χθες έκλεισαν στα 0,90 δολάρια, ενώ έχουν καταγράψει υψηλό 52 εβδομάδων στα 2,84 δολ. και χαμηλό 52 εβδομάδων στα 0,69 δολ. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 20,9 εκατ. δολάρια.

    Η Top Ships καλείται μέσα στους επόμενους έξι μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2019, να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες, μεταξύ των οποίων το reverse split, προκειμένου η τιμή της μετοχής της να επανέλθει πάνω το ένα δολάριο.

    Πρόκειται για την τέταρτη εισηγμένη ναυτιλιακή ελληνικών συμφερόντων που λαμβάνει επιστολή προειδοποίησης για τον ίδιο λόγο είτε από την αγορά Nasdaq είτε από την αγορά της Νέας Υόρκης, από τις αρχές του 2019.

    Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους με την Danaos Corporation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. H μετοχή διαπραγματεύεται στην αγορά της Νέας Υόρκης και έκλεισε χθες στα 0,95 δολάρια.

    Ακολούθησε η περίπτωση της Diana Containerships, συμφερόντων του πλοιοκτήτη Συμεών Παληού, η οποία διαπραγματεύεται στην αγορά Nasdaq και από τις 26 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2019, δηλαδή για 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις, η τιμή κλεισίματος της ήταν κάτω από το ελάχιστο όριο του ενός δολαρίου. Χθες ο τίτλος έκλεισε στας 0,97 δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία μετονομάστηκε πρόσφατα σε Performance Shipping.

    Η τρίτη περίπτωση αφορά τη ναυτιλιακή Euroseas, του Αριστείδη Πίττα. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην αγορά του Nasdaq και έκλεισαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στα 0,67 δολάρια.

    Αριστείδης Πίττας
    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι μετοχές της Diamond S των Μαρινάκη-Ross

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Π. Λιβανός: Η GasLog Partners εξαγόρασε ένα ακόμη πλοίο από τη μητρική της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου από την Kassian Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ