• ΑΓΟΡΕΣ

    Καλογηράτος (CPLP): Το Χ.Α. δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ξένες αγορές – Πιλάβιος: Ευχή για να εισαχθούν και μετοχές των ναυτιλιακών

    Τζέρυ Καλογηράτος: Επενδύουμε στην έρευνα και την καινοτομία για βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές - MononewsTV

    Τζέρι Καλογηράτος, CEO Capital Product Partners


    Την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην εγχώρια κεφαλαιαγορά ως ισχυρή πηγή άντλησης κεφαλαίων που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα διεθνή ναυτιλιακά hubs εξέφρασαν τα στελέχη της Capital πριν από λίγο στην εκδήλωση για το παραδοσιακό χτύπημα του κουμπιού (και της καμπάνας) σημαίνοντας την έναρξη των συναλλαγών της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο.

    Ο κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της CPLP που εξέδωσε το ομόλογο, το δεύτερο μετά από 10 μήνες, ύψους 100 εκατ. ευρώ το οποίο, σημειωτέον, έτυχε υπερκάλυψης κατά 3,6 φορές, είπε ότι «χτίζουμε στην παρακαταθήκη που δημιουργήσαμε τον περασμένο Οκτώβριο, εκδίδοντας ένα ακόμα ομόλογο για να ενισχύσουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο.

    Με αυτό τον τρόπο, επενδύοντας στις μεταφορές LNG, συμβάλλουμε από τη δική μας πλευρά στην απεξάρτηση της χώρας και της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο». Είπε ακόμα ότι η ελληνική αγορά είναι σοβαρή πηγή άντλησης κεφαλαίων και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το εξωτερικό.

    Προσφωνώντας την εκδότρια εταιρεία ο αντιπρόεδρος του Χ.Α., κ. Αλέξανδρος Πιλάβιος, έκρινε ως σημαντική την κατεύθυνση των αντληθέντων κεφαλαίων της CPLP, τα οποία αφορούν σε πράσινες επενδύσεις και σε πλοία νέας γενιάς μεταφοράς LNG.

    Σημαντικό γεγονός η άντληση κεφαλαίων και η διαπραγμάτευσή τους στην ελληνική αγορά, πρόσθεσε ο κ. Πιλάβιος για να εκφράσει την ελπίδα οι ναυτιλιακές εταιρείες να επιλέξουν τη χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας και για τη διαπραγμάτευση των μετοχών τους.

    Τέλος, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κυρία Βασιλική Λαζαράκου, έδωσε συγχαρητήρια στη CPLP για την επιλογή του Χ.Α., αλλά και στα στελέχη της Επιτροπής που κινήθηκαν γρήγορα για την αξιολόγηση του ενημερωτικού δελτίου.

    Μάλιστα τόνισε το πόσο σημαντική ήταν η υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3,6 φορές.

    Σημειωτέον ότι η προηγούμενη έκδοση αφορούσε σε κεφάλαια άνω των 150 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    CPLP Shipping Holdings: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για το δεύτερο ομόλογο στο Χ.Α.

    Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ