• Ναυτιλία

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Στα διαλυτήρια containership της Costamare

    • Newsroom
    Κωστής Κωνσταντακόπουλο, CEO Costamare Inc.

    Κωστής Κωνσταντακόπουλο, CEO Costamare Inc.


    Η ναυτιλιακή  Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου, προχωρά στη διάλυση ενός μεγάλης χωρητικότητας containership του στόλου της.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Αllied Shipbroking αναφέρει ότι το χωρητικότητας 7,403 teu πλοίο Kokura, κατασκευής 1997, πουλήθηκε στο Μπαγκλαντές, στην τιμή των 330 δολαρίων ανά ldt.

    Η Clarksons αναφέρει ότι οι τιμές των scrap στην αγορά των containeships έχουν υποχωρήσει κατά 29% από τις αρχές του έτους, ενώ σημείωσαν υψηλό το Φεβρουάριο, όταν διαμορφώθηκαν στα 415 δολάρια ανά ldt.

    Σύμφωνα με τη VesselsValue, η αξία διάλυσης του πλοίου κυμαίνεται στα 8,86 εκατ. δολάρια.

    Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται μετά τις ενδείξεις ότι τα ναυπηγεία ανακύκλωσης στην περιοχή της Ινδίας αρχίζουν να επαναλειτουργούν μετά από αρκετές εβδομάδες lockdown.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για πέντε ακόμη παρόμοια πλοία που διαθέτει στο στόλο της η Costamare, με ημερομηνία κατασκευής μεταξύ του 1995 και του 1997.

    Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2020 για τη ναυτιλιακή Costamare, ήταν κερδοφόρο, ενώ η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητη τη μερισματική της πολιτική.

    Ειδικότερα, εμφάνισε καθαρά έσοδα 32,8 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι ζημιών 1,7 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν λογιστικές απώλειες 18 εκατ. δολαρίων από πωλήσεις πλοίων, επιβάρυναν την κερδοφορία της.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,27 δολάρια ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 0,24 δολ.

    Η εταιρεία προχώρησε στη διανομή μερίσματος 0,10 δολ. ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ