• Ναυτιλία

    Jens Martin Jensen: Το έμπειρο στέλεχος της διεθνούς ναυτιλίας στο τιμόνι της Athenian Holdings του ομίλου Κυριακού

    • Newsroom

    Jens Martin


    Με εμπειρία άνω των 30 ετών στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ο Jens Martin Jensen ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Athenian Holdings, του ομίλου που περιλαμβάνει τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της οικογένεια Κυριακού.

    Ο Jensen ξεκίνησε την καριέρα του στην A.P. Moller-Maersk A/S, τη μεγαλύτερη εταιρεία containerships διεθνώς. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Island Shipbrokers πριν μεταφερθεί στην Frontline, τον κολοσσό του μεγιστάνα John Fredriksen, όπου ανέλαβε τη θέση του CEO.

    Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Pillarstone Europe και τον προηγούμενο χρόνο, ήταν επικεφαλής του κλάδου ναυτιλίας της εισηγμένης στην αγορά των ΗΠΑ εταιρείας του κλάδου ενέργειας, New Fortress Energy.

    Η Athenian Holdings ελέγχει έξι τάνκερ VLCC, κατασκευής μεταξύ 2009 και 2013. Τα πλοία διαχειρίζεται τεχνικά η Athenian Sea Carriers, στην οποία επικεφαλής είναι ο Χρήστος Στάθης, ενώ τις εμπορικές δραστηριότητες έχει αναλάβει η Athenian Tankers UK.

    Σε δηλώσεις στο tradewinds, ο Jensen δήλωσε από το γραφείο του στο Λονδίνο ότι είναι ενθουσιασμένος με το νέο του ρόλο και  την επιστροφή του στην αγορά των τάνκερ.

    Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος για την ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι τα νούμερα δεν αποτελούν σωστή στρατηγική.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 30 από τα 35 χρόνια κατά τα οποία ο Jensen δραστηριοποιείται στη ναυτιλιακή αγορά, το αντικείμενο του ήταν ο κλάδος των τάνκερ.

    Επίσης, είναι γνωστός για τη μεγάλη εμπειρία που έχει στα νεότευκτα πλοία, και σύμφωνα με τον ίδιο, συμμετείχε στην παραγγελία περίπου 200 πλοίων κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ